Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce mint copiii?

De ce mint copiii?
Ce faci daca cel mic, in varsta de 4 ani, vine la tine si-ti spune ca sotul se imbraca cu sutienele tale in timp ce dormi? Cel mai probabil te sperii ca vei avea un copil care se va transforma intr-un mincinos patologic. Vesti bune insa: copiii atat de mici nu stiu diferenta dintre adevar si fictiune si, cu cat au IQ-ul mai mare, cu atat sunt mai predispusi sa fabuleze, spun specialistii.


Bineinteles nu toate minciunile copiilor sunt incidente triviale de care putem sa radem si vrem sa ii crestem sa aprecieze onestitatea. Iata deci un ghid al gradului de „adevar” pe care-l respecta cei mici, in functie de varsta.
Micii mergatori: primele fabulatii.
Copiii foarte mici, de chiar 2 ani, spun mici minciunele pentru a ascunde un gest nesabuit. Au tras pisica de coada si spun ca prietenul lor imaginar a facut asta. Spune-i ca si pisica are sentimente si nu insista prea tare sa accepte ca el este faptasul. Daca-l acuzi, vei fi rasplatita tot cu o miciuna.
Prescolari: persoane mititele, minciune zdravene.
Aceasta este varsta prietenilor imaginari, a monstrilor de sub pat si a curcubeelor vorbitoare. Fie se joaca, fie isi doresc sa li se intample ceea ce spun. Copilul tau iti spune ca nu este o minciuna, ci un adevar in lumea colorata si foarte palpabila a imaginatiei lui. Daca are o relatie sanatoasa si fericita cu oamenii reali din viata sa, nu te ingrijora de lumea lui fantastica.
Copii de scoala: au ei motivele lor.
La varsta asta, copii inteleg consecintele propriilor fapte, asa ca pot minti, de teama unei pedepse sau a dezamagirii din ochii parintilor. Daca nu o duce prea bine la matematica, iti va spune ca nu are teme la aceasta materie. Inainte sa-i inchizi televizorul si sa-l trimiti in camera lui, afla adevaratele motive si analizeaza-le.
Adolescentii: cresc repede si „trag” de adevar.
S-ar putea ca fiica ta sa nu-ti mai spuna ce barfeste cu colegele de clasa. Este un drept la secrete pe care si-l castiga cu varsta. Nu este lipsa de onestitate sau un semn ca face ceva rau, ci un indiciu al maturitatii. Copiii care le spun totul parintilor si pe la 13 sau 14 ani nu sunt suficient de maturi, spun expertii.
Copilul te minte in legatura cu tema, cu spalatul pe dinti, cu ceea ce are de facut prin casa. Cel mai bine este sa-i arati ca nu esti multumita.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre adevarul

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cresterea copiilor

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0