Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce ne place sa facem curatenie

De ce ne place sa facem curatenie
Primavara nu este asa de departe, deci ne asteapta curatenia de... primavara. Daca am face un sondaj pentru a va intreba daca va place sau nu ideea de curatenie, sunt convinsa ca majoritatea ati spune ca DA. Vreti sa stiti si motivele pentru care simtiti asta? Cititi mai jos.


Iti da un sentiment de implinire.
Cand faci curat, obtii un rezultat palpabil la final. In multe alte sarcini, acest output nu este la fel de vizibil. Fara sa iti dai seama, odata ce frigiderul tau este luna, iti este simplu sa-ti imagienzi ca si viata ta s-ar putea orodona mai usor.
Iti calmeaza gandurile.
In timp ce stergi praful, ai vreme sa iti aranjezi gandurile, sa-ti gasesti pacea interioara. E ca si cum ti-ai face ordine si in minte. Dupa ce casa ti-este primenita, simti ca esti gata sa o iei de la capat. Schimbi cearsafurile si parca totul incepe sa se aseze in pozitii, facandu-ti tie loc sa reusesti si sa stralucesti.
Este un mod prin care simti ca esti la putere.
Daca traiesti intr-un mediu curat si ordonat, dobandesti uns entiment de control asupra mediului, ceea ce te alina sufleteste. Chiar daca alte „departamente” ale vietii tale sunt haotice, cel putin casa ti-e luna. Nevoia de control este una inradacinata din punct de vedere evolutionist. Suntem niste vietuitoare, spun specialistii, care au nevoie sa monitorizeze totul din jurul lor, tot timpul. Organele noastre senzoriale au evoluat in asa fel incat sa fim mereu la curent cu ceea ce ne inconjoara. Cand se intampla asta, ne putem, in sfarsit, relaxa.
Este o forma de meditatie.
De fapt, in vietile noastre ce curg in ritm alert si sunt centrate pe munca, faptul ca nu cere aport intelectual este una dintre caracteristicile cele mai atragatoare ale curateniei. Curatarea locuintei devine o activitate relaxanta, pentru ca mintea se poate rupe de ciclul recurent al stresului. Iar componentele fizice ale treburilor prin casa sunt meditative, pentru ca vorbim de sarcini simple, fizice, repetitive. Nu trebuie sa analizezi executia, nu trebuie sa mergi la scoala sa-ti perfectionezi abilitatile in acest sens.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combaterea stresului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre meditatie

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0