Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce nu este bine sa mancam margarina?

De ce nu este bine sa mancam margarina?
De ce nu este bine sa mancam margarina?

Margarina este formata dintr-un amestec de grasimi, care au efecte negative asupra organismului: scaderea glicemiei, tulburari digestive, alergii. Specialistii spun ca este un aliment nesanatos, din cauza transformarilor prin care trec substantele din compozitia ei in laborator.


Margarina este un pericol pentru sanatate. Aceasta are in compozitia grasimi nesanatoase, responsabile cu cresterea colesterolului si dezvoltarea bolilor de inima, a bolilor neurodegenerative. De asemenea, margarina favorizeaza formarea de depozite de grasime, determinand aparitia celulitei.

Spre deosebire de margarina, untul este mai bine tolerat de catre organism.

Mai mult, trebuie eliminata din meniul copiilor si adolescentilor, pentru ca ei sunt in crestere.

Specialistii InfoCons au analizat 13 produse tip margarina / grasime vegetala / grasime vegetala tartinabila, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 3 producatori/furnizori/distribuitori: Unilever Romania, Orkla Foods Romania, Mega Image SRL.

Studiul a fost realizat in perioada 25 Martie-4 Aprilie 2016, pe baza informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse analizate, acestea variaza intre 3 si 6 E-uri, astfel:

- 8% din produsele analizate au in continut 3 E-uri;
- 15% din produsele analizate au in continut 4 E-uri;
- 54% din produsele analizate au in continut 5 E-uri;
- 23% din produsele analizate au in continut 6 E-uri.

84.61% din produsele ce fac prezentul studiu au mentionat pe eticheta procentul de grasime continut, acesta avand valori cuprinse intre 20% grasime per produs pana la 70% per produs.

Toate produsele au mentionat pe eticheta valoarea energetica, iar aceasta variaza de la 180 kcal per 100 gr pana la 630 kcal per 100 gr.

In ceea ce priveste continutul de carbohidrati, acesta este mentionat pe etichetele a 84.61% dintre produsele analizate, prezentand valori cuprinse intre 0.5 gr per 100 gr pana la 1.5 gr per 100 gr.

Continutul de sare este inscriptionat pe toate etichetele produselor analizate, iar acesta variaza intre 0.05 g/100g de produs si 1 g/100g de produs.

Sursa: www.infocons.ro
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 12 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre margarina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "De ce nu este bine sa mancam margarina?"



8 - 7 =

Cele mai citite articole

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ...
In secolul stresului si al poluarii, interactionam zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton