Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce nu este bine sa mancam margarina?

De ce nu este bine sa mancam margarina?
De ce nu este bine sa mancam margarina?

Margarina este formata dintr-un amestec de grasimi, care au efecte negative asupra organismului: scaderea glicemiei, tulburari digestive, alergii. Specialistii spun ca este un aliment nesanatos, din cauza transformarilor prin care trec substantele din compozitia ei in laborator.


Margarina este un pericol pentru sanatate. Aceasta are in compozitia grasimi nesanatoase, responsabile cu cresterea colesterolului si dezvoltarea bolilor de inima, a bolilor neurodegenerative. De asemenea, margarina favorizeaza formarea de depozite de grasime, determinand aparitia celulitei.

Spre deosebire de margarina, untul este mai bine tolerat de catre organism.

Mai mult, trebuie eliminata din meniul copiilor si adolescentilor, pentru ca ei sunt in crestere.

Specialistii InfoCons au analizat 13 produse tip margarina / grasime vegetala / grasime vegetala tartinabila, pe baza informatiilor de pe eticheta, provenind de la 3 producatori/furnizori/distribuitori: Unilever Romania, Orkla Foods Romania, Mega Image SRL.

Studiul a fost realizat in perioada 25 Martie-4 Aprilie 2016, pe baza informatiilor ce se regasesc pe etichetele produselor.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 13 de tipuri de produse analizate, acestea variaza intre 3 si 6 E-uri, astfel:

- 8% din produsele analizate au in continut 3 E-uri;
- 15% din produsele analizate au in continut 4 E-uri;
- 54% din produsele analizate au in continut 5 E-uri;
- 23% din produsele analizate au in continut 6 E-uri.

84.61% din produsele ce fac prezentul studiu au mentionat pe eticheta procentul de grasime continut, acesta avand valori cuprinse intre 20% grasime per produs pana la 70% per produs.

Toate produsele au mentionat pe eticheta valoarea energetica, iar aceasta variaza de la 180 kcal per 100 gr pana la 630 kcal per 100 gr.

In ceea ce priveste continutul de carbohidrati, acesta este mentionat pe etichetele a 84.61% dintre produsele analizate, prezentand valori cuprinse intre 0.5 gr per 100 gr pana la 1.5 gr per 100 gr.

Continutul de sare este inscriptionat pe toate etichetele produselor analizate, iar acesta variaza intre 0.05 g/100g de produs si 1 g/100g de produs.

Sursa: www.infocons.ro
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.23 din 5 - 13 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre margarina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre e-uri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Spune-ne opinia ta despre "De ce nu este bine sa mancam margarina?"



1 + 3 =

Cele mai citite articole

Inca de acum cateva saptamani, asteptam cu nerabdare in redactie anuntarea culorii vedeta a anului ...
Mos Nicolae, ocrotitorul copiilor, al celor nevoiasi, al celor nedraptatiti, al marinarilor si al ...
Samponul cu bicarbonat de sodiu ofera rezultate incredibile asupra podoabei capilare la un pret ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
si eu am un bambus si este mare sunt dana paa
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0