Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu slabim, desi tinem dieta

De ce nu slabim, desi tinem dieta
Desi kilogramele nu s-au strans intr-o luna, doua, toata lumea vrea sa ajunga top model intr- saptamana. Asa incep dietele drastice cu grepfrut sau supa de varza sau reducerea numarului de calorii la numai 1.000 pe zi. Rezultatele insa nu apar, colaceii nu se topesc, fustele refuza sa cada lin pe solduri. De ce? Nu este greu de raspuns: obiceiurile alimentare proaste capatate in timp refuza sa se faca uitate si ne impiedica sa ne atingem telul. Inainte de a enumera cativa pasi gresiti pe care este necesar sa-i evitam, sa ne amintim ca tinta nu trebuie sa fie masura 36 la haine, ci un trup armonios pe care-l putem imbratisa cu haine in dungi, in buline roz bombon, in orice ne trece prin cap, fara a ne fi rusine cu noi.


1. Negarea poftelor
Negarea poftelor este o prima greseala in urmarea unei diete, caci, in perioada restrictiilor, acestea se vor accentua. Odata negate poftele, exista riscul de a deveni frustati. Exista astfel riscul de a cadea in pacat, de a manca pana la refuz din alimentele preferate, evident, bogate in calorii, tocmai ca poftele nu au putut sa mai fie tinute in frau. 
Se poate evita acest deznodamant tragi-comic prin alocarea unei zile pe saptamana cand putem manca portii MICI din fructul oprit. In orice caz, sa aruncam din geanta bomboanele si ciocolata, caci nu sunt gustari adecvate. Ce ziceti de un mar?!
2. Eliminarea micului dejun
Desi poate parea o metoda buna de a reduce numarul de calorii, lipsa mesei de dimineata poate avea ca rezultat o crestere a senzatiei de foame pe intreaga durata a zilei. La pranz vom manca mai mult sau vom cadea in patima gustarilor prea dese. Studiile efectuate de specialisti arata ca persoanele care iau micul dejun in fiecare dimineata reusesc sa se mentina la o greutate sanatoasa.
Putem manca cereale, fructe sau branzeturi slabe alaturi de o leguma.
3. Renuntarea la lactate 
Desi sunt considerate "interzise" de catre persoanele la dieta, rezultatele cercetarilor sugereaza ca lactatele nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Se pare ca organismul arde mai usor grasimile daca primeste suficient calciu si produce mai multa grasime in lipsa acestuia. Suplimentele de calciu nu aduc aceleasi beneficii, potrivit studiilor. Si putem oricand alege lactate degresate.
4. Consumul in exces al cafelei, cu zahar si frisca
Nu facem decat sa multiplicam numarul de calorii zilnice: doua lingurite de zahar in ceasca si cinci cafele pe zi sunt deja 200 calorii. Putem folosi indulcitori artificiali, dar, oricum, cafeaua in exces provoaca nervozitate si agitatie.
5. Cantaritul des
Desi tentatia este mare, nu te inscrie in acest cerc vicios: nu te sui pea repede pe cantar. De ce? Pentru ca suitul pe cantar la doar cateva zile nu iti va arata rezultate mari, iar dezamagirea te va coplesi. Vei dori ca in secunda urmatoare sa renunti. Iata de ce ar trebuie sa te cantaresti de 2 ori pe luna. Si nu in ultimul rand, sa intelegi ca rezultatele nu apar peste noapte.
6. Izolarea si evitarea oricaror activitati sociale 
De cele mai multe ori, plictiseala atrage senzatia de foame. Un program organizat, disciplina si implicarea in activitati ne tin ocupate si departe de frigider. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0