Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja

De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja
De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja

In mare, atractia marului vine din faptul ca poate fi infulecat cu usurinta. Singurul lucru care sta intre noi si muscatura nu este decat o spalare temeinica. Dar un degustator mai pretentios nu se opreste aici, ci indeparteaza coaja. Oricare ar fi scuza invocata (poate nu-ti place textura sau gustul), nu beneficiezi de tot ceea ce poate sa-ti ofere un mar daca il decojesti.


Coaja are cele mai multe fibre. Un mar mediu cu coaja are 4,4 grame de fibre. Fara coaja, primesti doar 2,1 grame, ceea ce nu mai este suficient pentru a se incadra in categoria „o buna sursa de fibre”.
Coaja are, de asemenea, cele mai multe vitamine. Acelasi mar mediu are 8,4 miligrame de vitamina C si 98 de unitati internationale (UI) de vitamina A. Scapa de coaja si renunti la 6,4 miligrame de vitamina C si la 61 de UI de vitamina A.
Merele pot atenua problemele de respiratie, numai daca sunt consumate cu coaja. Compusul responsabil pentru acest lucru este chercetina si, da, ai ghicit, se regaseste in mare parte in coaja. Un studiu a descoperit ca persoanele care mananca peste cinci mere in fiecare saptamana au plamanii mai sanatosi, multumita actiunii chercetinei.
Chercetina protejeaza si memoria. Acest antioxidant lupta impotriva degradarii tesutului creierului care este asociata cu boala Alzheimer si alte probleme degenerative – cel putin la cobai, conform unui studiu din 2004.
Coaja poate tine si cancerul la distanta. Un studiu din 2007 al Universitatii Cornell a identificat o serie de compusi in coaja merelor care fie inhiba, fie ucid celulele canceroase in culturile de laborator. In special, acesti compusi actioneaza la nivelul ficatului, colonului si sanilor (atacand celulele cancerigene), conform unui alt studiu.
Coaja unui mar pe zi te ajuta sa te mentii in greutate. Coaja este „casa” acidului ursolic, un compus important care lupta cu obezitatea. Acidul ursolic pare a creste masa musculara si grasimea maro care, in schimb, ard mai multe calori, ceea ce scade pericolul de obezitate, conform unui studiu din 2012 efectuat pe cobai.
 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Spune-ne opinia ta despre "De ce nu trebuie sa cureti marul de coaja"



4 + 5 =

Cele mai citite articole

Zilnic, organismul nostru este incarcat cu toxine care provin fie din mancarea nesanatoasa pe care ...
Steve Jobs, co-fondatorul Apple, nu ne-a lasat doar o mostenire tehnologica impresionanta prin ...
Relationarea este unul dintre cele mai importante lucruri care ne definesc ca fiinte umane, fie ca ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Oamenii din ziua de azi care se cred bogati sunt de fapt saraci,-de ce pt.ca au dobindit averi ...
cred ca este foarte bine ca elevii sa functioneze ziua,capacitatea de munca noaptea nu este la ...
Ai 42 de ani. Daca ai copii esti un caz fericit. Daca nu, cu greu la varsta ta mai poti avea. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0