Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce nu trebuie sa ne tratam copiii cu medicamente care contin codeina

de Alina Ilie la 2015-03-16
De ce nu trebuie sa ne tratam copiii cu medicamente care contin codeina
Codeina este o substanta cu proprietati analgezice, administrata adultilor, dar si copiilor pentru dureri acute si tuse iritativa neproductiva. Agentia Europeana a Medicamentului (EMA) a anuntat ca medicamentele impotriva tusei sau a racelii care contin codeina sunt contraindicate copiilor sub 12 ani.


Agentia Europeana a Medicamentului atrage atenia ca nu ar trebui sa administram copiilor sub 12 ani medicamente care contin codeina.

Numeroase medicamente impotriva durerilor, dar si a tusei si racelii contin aceasta substanta, care este transformata in morfina de catre o enzima de la nivelul ficatului. Morfina este o substanta care determina ameliorarea durerii, noteaza Agerpres. La anumiti copii, acest proces este atat de intens incat poate provoca oprirea respiratiei. La copiii sub 5 ani poate produce convulsii.

Folosirea codeinei impotriva tusei si a racelii nu se recomanda nici adolescentilor de 18 ani cu probleme respiratorii, adultilor de toate varstele care metabolizeaza prea repede aceasta substanta sau femeilor care alapteaza, aceasta putand ajunge la copil prin laptele matern.

Codeina nu trebuie utilizata pentru ameliorarea durerii la copii si adolescenti dupa indepartarea amigdalelor sau polipilor pentru tratamentul sindromului de apnee obstructiva in somn.

Nu este recomandata la copiii cu probleme de respiratie, deoarece simptomele toxicitatii la morfina pot fi mai grave la acestia.

Codeina nu se administreaza timp indelungat deoarece provoaca dependenta.

Ca reactii adverse au fost semnalate: cefalee usoara, constipatie, greata si voma, tulburari de somn, tulburari de vedere etc. Daca observati oricare dintre aceste simptome, trebuie sa opriti administrarea medicamentului si sa va adresati imediat unui medic.

Sursa foto: www.metroparent.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0