Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc

De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc
De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale din porc: friptura, piftie, carnati, sarmale. Asadar, este recomandat sa optati pentru preparate din carne realizate traditional, nu fabricate in sistem industrial.


Asociatia Pro Consumatori (APC Romania) a achizitionat, in prima parte a lunii decembrie preparate din carne fabricate in sistem industrial, specifice Sarbatorii Sfinte a Craciunului, in vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste diferenta dintre produsele din carne traditionale si cele realizate in sistem industrial.

Ce au descoperit specialistii:

- Carnea tocata pentru sarmale fabricata industrial contine 3 aditivi alimentari: acid ascorbic, ascorbat de sodiu si carmin de cochilii.
- Caltabosul fabricat industrial contine 5 aditivi alimentari: difosfat de sodiu, glutamat monosodic, acid ascorbic, eritrobat de sodiu si nitrit de sodiu.
- Toba, produs fabricat industrial, contine 3 aditivi alimentari: ascorbat de sodiu, citrat de sodiu si glutamat monosodic.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Bacalaureat 2018 Teste rezolvate la limba si literatura romana profil real


Teste in conformitate cu  programa BAC la limba si literatura romana 2018 Copilul dvs se afla in fata unui pas important din viata lui examenul de bacalaureat altadata numit si examenul de maturitate   Sunteti ingrijorat E normal Pentru ca trecerea cu bine a examenului de bac inseamna accesul la o anumita facultate ba chiar si...

Oferta Speciala
valabila 48h

- Lebarul  din comert are in compozitie 6 aditivi alimentari: mono si digliceridele acizilor grasi, acid ascorbic, caragenan, carmin, glutamat de sodiu si nitrit de sodiu.
- Carnatii proaspeti din carne de porc fabricati industrial contin 6 aditivi alimentari: E 252, E 262, E 300, E 551, E 120 si E 160c.
- Slanina afumata fabricata industrial contine 6 aditivi alimentari: E 450 (difosfati – emulgatori), E 451 (trifosfat pentasodic – emulsificator), E 316 (erithorbat de sodiu – antioxidant), E 407 (caragenan – agent de ingrosare), nitrit de sodiu si monoglutamat de sodiu.
- Sunca, produs fabricat industrial, are in compozitie 4 aditivi alimentari: tri-polifosfati de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu si carmin.

Si lista nu se opreste aici.

„Multe produse alimentare pe baza de carne vandute in aceasta perioada nu sunt etichetate corespunzator sau nu contin ingredientele specifice denumirii traditionale a alimentelor consumate la masa de Craciun. Astfel, consumatorii sunt informati gresit despre preparatele din carne pe care le cumpara. Pentru a lua decizia de cumparare a produselor din carne, consumatorii nu au alta optiune decat aceea de a se baza pe etichetele acestora. Consumatorii se asteapta ca eticheta sa reflecte cu exactitate continutul si calitatea produsului, lucru care nu se intampla in cele mai multe situatii.

Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita din partea producatorilor de produse alimentare. Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, adica „acopera” calitatea scazuta a ingredientelor principale din compozitia produselor alimentare, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma.” a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu – presedinte APC Romania

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.73 din 5 - 13 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre preparate traditionale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de craciun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de porc

Spune-ne opinia ta despre "De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


6 - 2 =

Cele mai citite articole

Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea ...
Instabilitatea economica si schimbarile climatice sunt doua motive pentru care bicicleta reprezinta ...
Te afli intr-o relatie cu o persoana la care tii foarte mult sau deja ai ajuns sa o iubesti ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Va recomand sa explorati si magazinul online lalahug.ro. Au hainute de calitate, dragute si la un ...
Ilie eu doresc să-mi găsesc, Pentru un Regim Vegan, DATE serioase, clare, ...
Vreu un regim care nu mi se face foame nici pofta de dulce si care sa ma ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0