Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc

De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc
De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc

De pe masa de Craciun nu trebuie sa lipseasca preparatele traditionale din porc: friptura, piftie, carnati, sarmale. Asadar, este recomandat sa optati pentru preparate din carne realizate traditional, nu fabricate in sistem industrial.


Asociatia Pro Consumatori (APC Romania) a achizitionat, in prima parte a lunii decembrie preparate din carne fabricate in sistem industrial, specifice Sarbatorii Sfinte a Craciunului, in vederea realizarii unui studiu prin care sa atraga atentia in ceea ce priveste diferenta dintre produsele din carne traditionale si cele realizate in sistem industrial.

Ce au descoperit specialistii:

- Carnea tocata pentru sarmale fabricata industrial contine 3 aditivi alimentari: acid ascorbic, ascorbat de sodiu si carmin de cochilii.
- Caltabosul fabricat industrial contine 5 aditivi alimentari: difosfat de sodiu, glutamat monosodic, acid ascorbic, eritrobat de sodiu si nitrit de sodiu.
- Toba, produs fabricat industrial, contine 3 aditivi alimentari: ascorbat de sodiu, citrat de sodiu si glutamat monosodic.
- Lebarul  din comert are in compozitie 6 aditivi alimentari: mono si digliceridele acizilor grasi, acid ascorbic, caragenan, carmin, glutamat de sodiu si nitrit de sodiu.
- Carnatii proaspeti din carne de porc fabricati industrial contin 6 aditivi alimentari: E 252, E 262, E 300, E 551, E 120 si E 160c.
- Slanina afumata fabricata industrial contine 6 aditivi alimentari: E 450 (difosfati – emulgatori), E 451 (trifosfat pentasodic – emulsificator), E 316 (erithorbat de sodiu – antioxidant), E 407 (caragenan – agent de ingrosare), nitrit de sodiu si monoglutamat de sodiu.
- Sunca, produs fabricat industrial, are in compozitie 4 aditivi alimentari: tri-polifosfati de sodiu, caragenan, nitrit de sodiu si carmin.

Si lista nu se opreste aici.

„Multe produse alimentare pe baza de carne vandute in aceasta perioada nu sunt etichetate corespunzator sau nu contin ingredientele specifice denumirii traditionale a alimentelor consumate la masa de Craciun. Astfel, consumatorii sunt informati gresit despre preparatele din carne pe care le cumpara. Pentru a lua decizia de cumparare a produselor din carne, consumatorii nu au alta optiune decat aceea de a se baza pe etichetele acestora. Consumatorii se asteapta ca eticheta sa reflecte cu exactitate continutul si calitatea produsului, lucru care nu se intampla in cele mai multe situatii.

Folosirea aditivilor alimentari a devenit o practica obisnuita din partea producatorilor de produse alimentare. Consumatorii trebuie sa evite alimentele cu aditivi, deoarece creeaza mari probleme de sanatate pe termen lung. Acestia au numai un rol tehnologic, adica „acopera” calitatea scazuta a ingredientelor principale din compozitia produselor alimentare, creand perceptii false privind anumite caracteristici organoleptice, cum ar fi aspectul, prospetimea, culoarea, gustul si aroma.” a declarat Conf. Univ. Dr. Costel Stanciu – presedinte APC Romania

Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.73 din 5 - 13 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre preparate traditionale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masa de craciun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne de porc

Spune-ne opinia ta despre "De ce sa NU cumperi din comert preparate traditionale din carne de porc"



3 + 4 =

Cele mai citite articole

Imediat ce se instaleaza sezonul rece si incepe sa scada temperatura, incepi sa observi ca ti se ...
Cu siguranta ti s-a intamplat de multe ori sa simti ca vanzatoarele din magazinele de haine sunt in ...
Programul tau din aproape fiecare seara include intoarcerea de pe o parte pe alta in incercarea de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Daca e o vanzatoare angajata nici nu stie aceste aspecte despre haine.ea stie doar ca tre sa vanda.
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0