Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa nu mori singur

De ce sa nu mori singur
Doamna Male venea mereu sa intrebe in ce zi a saptamanii suntem. Era vesnic imbracata in niste pantaloni de lana, cu parul scurt vag cret, alb tot, caci trecuse bine de 80 de ani. Pleca de acasa pe la 8 dimineata, in parpalacul ei bleumarin din alte vremuri si se intorcea agale, dupa cateva ore, cu o plasa in care avea cafea, paine si bomboane pentru baiatul meu cel mare.


Ieri, agitatie mare in fata usii ei: venisera niste rude indepartate (doamna Male nu a avut copii), caci nimeni nu mai stia de ea de cateva zile, nu raspundea la telefon si nici nu se putea intra in mica ei garsionera, caci avea cheia in yala, pe interior, desi i se spusese insistent sa aiba grija sa nu faca asta.
„Sa intram pe geam, ca si-asa e spart”, spune nepotul. „Care geam, ca suntem la patru?”, il intreaba nevasta care acuza apoi dureri de piept, semn ca inima n-o mai tine mult si trebuie sa rezolve cumva situatia neplacuta in care a pus-o Doamna Male. Care a indraznit sa nu fie gasit si poate chiar sa moara. „Poate a plecat undeva”, incerc eu timid. „Unde sa plece? Nici nu poate sa mearga”, mi se taie repede elanul.
Mi-au trecut repede prin minte cateva momente ale relatiei mele cu vedeta situatiei. Cam la doua zile venea sa-mi bata la usa sa-ntrebe de domnu’ Florin (sotul meu) care trebuia sa o ajute neaparat cu ceva. Ceva-ul asta s-a dovedit a fi in vreo doua randuri televizorul scos din priza, in altele o scandura care trebuia mutata de pe un dulap pe altul sau citirea repartitoarelor. Un lucru era clar: Doamna Male se simtea singura si ii placea sa deschida usa de la intrarea garsonierei ei pentru a ma urmari cum ies vesnic agitata cu copiii din casa. Nu parea nici incantata, nici distrata. Doar contemplativa. Ca si cum s-ar fi intrebat ce ar fi fost daca. Daca nu i-ar fi murit sotul acum multi ani. Daca ar fi avut copii. Daca ar fi avut mai multi prieteni.
Nu am ramas sa vad deznodamantul. Grotescul nu m-ar fi ajutat cu nimic. Am plecat sa cheltuiesc bani pe suc si jucarii pentru copii, in Herastrau.
Cand am ajuns la colt Descarcerarea si Salvarea isi faceau loc printre masini la intalnirea cu Doamna Male. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bomboane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bani

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0