Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sunt atat de obosita? 2 cauze pe care le treci cu vederea

De ce sunt atat de obosita? 2 cauze pe care le treci cu vederea
Urci scarile si parca te lupti cu Everestul. Creierul parca e incetosat. Trebuie sa faci ceva in aceasta privinta. Oboseala care apare brusc si in forme dramatice, este prelungita sau nu-i gasesti o explicatie poate semnala o problema medicala grava, cum ar fi probleme de inima sau anemie.


Multe femei ezita sa vorbeasca cu medicul despre nivelul lor scazut de energie. Dar nu te teme, caci medicul trebuie sa treaca in revista suspectii obisnuiti, cum ar fi insomniile, stresul, apneea de somn, depresia si diabetul. Daca le scoate pe astea din calcul, roaga-l sa caute in profunzime.
Localizata la baza gatului (nefiind mai mare decat nodul unui papion), glanda tiroida controleaza viteza metabolica a organismului producand hormonii T4 si T3. Daca se da peste cap (asa cum se intampla in cazul a 12-15 % dintre femeile cu varsta mijlocie), toate procesele din corp incetinesc. Rezultatul: intoleranta la frig sau la caldura si o minte lenesa.
Nu este mereu luata in calcul, caci unele persoane sunt foarte sensibile la schimbari mici ale hormonilor tiroidieni, chiar daca cifrele nu sunt suficient de mari pentru a implica tratament. Dupa varsta de 70 de ani, 25% dintre femei au o usoara forma de hipotiroidism.
Alte simptome includ cresterea in greutate, constipatia, pielea uscata, parul fragil si depresia.
Poti face analize de sange pentru a stabili nivelurile de T4 si hormon stimulant al tiroidei (TSH). TSH mare si T4 mic inseamna hipotiroidism. Daca insa TSH-ul e mare si T4 este normal, ai o forma usoara de hipotiroidism care trebuie insa si ea tratata.
Boala se trateaza cu pastile specifice.
Probleme cu inima
Oboseala este o caracteristica distincta a bolilor cardiovasculare la femei, conform unei cercetari recente. Intr-un studiu care a implicat 515 supravietuitori ai unui atac de cord, 70% au declarat ca se simteau neobisnuit de obositi in saptamanile anterioare evenimentului si numai 57% au acuzat dureri acute in piept. Intr-un alt studiu, oboseala era simptomul in cazul femeilor cu arterele blocate care nu au iesit la ecografii.
Doar una din zece femei isi da seama ca problemele de inima sunt cea mai mare amenintare a sanatatii lor. Iar doctorii de la Camera de garda sunt de sase ori mai predispusi sa le dea femeilor cu probelme grave de inima permis de libera trecere (spre deosebire de barbati).
Mai poti experimenta respiratie sacadata, indigestie, durere in umar, brat sau maxilar. Dar multe femei nu simt nimic.
Doctorul iti va recomanda o angiograma daca suspecteaza ca ai arterele blocate. Pentru ca testul nu este intotdeauna precis la femei, poti cere si ecocardiograma. Testeaza si nivelurile colesterolului, tensiunea si glicemia, caci diabetul mareste de patru ori riscul de evenimente cardiace.
Ca tratament, se poate sa primesti statina pentru a scadea colesterolul si medicamente sa tratezi tensiunea, cum ar fi diureticele. Vei fi sfatuita sa urmezi o dieta prietenoasa cu inima si sa faci sport.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.1 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oboseala cronica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hipotiroidism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme cu inima

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0