Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce trebuie sa incerci baile cu sare amara

de Rebeca Roman la 2016-06-06
De ce trebuie sa incerci baile cu sare amara
Folosita din cele mai vechi timpuri pentru calmarea durerilor musculare si detoxifierea organismului, sarea amara sau sarea Epsom este, astazi, redescoperita in cele mai luxoase SPA-uri, pentru proprietatile sale inegalabile.


Sarea amara, cunoscuta si ca sare Epsom, se obtine din minerale naturale de sulfat de magneziu. Mineralele extrase din depozitele subterane sunt apoi purificate prin procedeee fizice, urmate de recristalizare.

Principalul atribut al sarii amare este bogatia de magneziu biodisponibil, ceea ce inseamna ca este usor asimilat prin piele. In mediu lichid, magneziul este eliberat cu usurinta, de aceea baile sunt metoda cea mai eficienta de utilizare a sarurilor Epsom.

Magneziul patrunde in celulele pielii si are un efect relaxant atat asupra muschilor, cat si asupra psihicului. Iata principalele efecte ale bailor cu sare amara:

1. Destinderea musculara: baia cu sare amara este ideala in cazul durerilor si tensiunilor musculare, precum si pentru orice afectiune a articulatiilor. Magneziul este recomandat in caz de: sciatica, reumatism, artrita, lumbago, crampe musculare

2. Imbunatatirea circulatiei sanguine: presiunea exercitata de apa creste ritmul cardiac si aportul de oxigen la celule, in timp ce magneziul dilata vasele de sange si contribuie la detoxifiere

3. Scaderea in greutate: un sistem nervos echilibrat contribuie la pierderea in greutate, in timp ce nivelul ridicat de stres determina acumularea kilogramelor. Magneziul are un rol esential in scaderea nivelului de cortizol, hormonul stresului. Baia cu sare amara inainte de culcare este cea mai eficienta dar si cea mai blanda metoda de combatere a anxietatii si a nervozitatii.

4. Vindecarea afectiunilor dermatologice: atat datorita continutului de magneziu cat si ph-ului alcalin, sarea amara elimina toxinele de la nivelul pielii si imbunatateste circulatia sangelui. Rezultatul este o piele fara impuritati, precum si vindecarea iritatiilor sau eczemelor la nivel cutanat.

Pentru cele mai bune rezultate, adaugati 3-4 pumni de sare amara in apa din cada (care nu trebuie sa depaseasca temperatura corpului) si relaxati-va timp de 20 de minute. Puteti adauga si diverse uleiuri esentiale, pentru a accentua efectul purificator ( rozmarin, salvie) sau calmant (lavanda, mandarine) al sarurilor Epsom.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.15 din 5 - 17 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0