Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce trebuie sa mananci o banana in fiecare zi

de Alina Ilie la 2016-10-05
De ce trebuie sa mananci o banana in fiecare zi
Beneficiile pentru sanatate ale bananelor includ reducerea obezitatii, combaterea tulburarilor intestinale si a constipatiei, prevenirea anemiei, artritei, tulburarilor renale si urinare, problemelor menstruale. Ele sunt bune, de asemenea, pentru reducerea tensiunii arteriale, protejarea sanatatii inimii, intarirea metabolismului, reducerea severitatii ulcerelor, mentinerea sanatatii ochilor, intarirea oaselor si detoxifierea organismului.


Se pot consuma ca atare, adaugate in salate de fructe, smoothie-uri, prajituri, impreuna cu cereale integrale, etc. Au un continut impresionant de substante nutrtive: vitamine, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, riboflavina, acid folic, acid pantotenic, niacina, precum si minerale precum potasiu, mangan, magneziu si cupru. Bananele sunt de asemenea surse bune de fibre dietetice si proteine.

Beneficiile pentru sanatate ale bananelor includ urmatoarele:

Te ajuta sa slabesti

Bananele sunt utile pentru pierderea in greutate, deoarece o banana are aproximativ 90 de calorii. Acestea contin fibre si sunt usor de digerat.

Previn constipatia

Bananele contin cantitati semnificative de fibre dietetice si, prin urmare, ajuta la miscarile intestinului. Fibrele sunt de mare ajutor in reducerea bolilor digestive, inclusiv in combaterea cancerul colorectal.

Previn ulcerul

De ani de zile, bananele au fost folosite ca un aliment antiacid pentru a calma stomacul deranjat. Compusii organici din banane stimuleaza activitatea celulelor din stomac, in scopul de a construi o bariera de protectie impotriva acizilor. Acestea pot elimina bacteriile care favorizeaza dezvoltarea ulcerului gastric!

Combat tulburarile renale

Bananele au fost asociate si cu reducerea riscului de boli de rinichi. Potasiul are un impact pozitiv asupra functiei renale, elimina toxinele, stimuland in acelasi timp buna functionare a rinichilor.

Mentin sanatatea ochilor

Bananele, la fel ca multe alte fructe, sunt pline de carotenoide, care sporesc acuitatea vizuala, protejeaza retina impotriva radicalilor liberi si imbunatatesc circulatia sangelui la nivelul ochilor. Degenerarea maculara, cataracta si glaucomul pot fi prevenite cu un consum regulat de banane.

Protejeaza inima

Bogate de potasiu, reduc tensiunea arteriala, relaxeaza arterele si sangele poate transporta oxigenul cu usurinta la toate organele. Asadar, previn accidentele vasculare cerebrale, ateroscleroza si ale probleme cardiace.

Previn anemia

Bananele au un continut ridicat de fier si, prin urmare, ajuta la tratarea anemiei, deoarece fierul este o parte esentiala a celulelor rosii din sange. Mai contine cupru, de asemenea, important in crearea de celule rosii.

Intaresc oasele

Bananele sunt una dintre cele mai bune fructe pentru oase puternice, sanatoase, pe tot parcursul vietii. Unul dintre cele mai bune motive este prezenta de fructooligozaharide, care ajuta la absorbtia substantelor nutritive in organism. Mai exact, bananele sunt legate de absorbtia calciului in corp, mineral important in cresterea densitatii osoase.

Alunga artrita si guta

Bananele au in compozitie substante cu proprietati antiinflamatori, ceea ce inseamna ca previn diferite boli, cum ar fi artrita si guta. Aceste boli apar odata cu inaintarea in varsta sau in cazul in care dieta este saraca in nutrieti sau nesanatoasa. Prin urmare, consumul unei banane in fiecare zi tine durerile la distanta.

Sursa: organicfacts.net
Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.07 din 5 - 7 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii pentru sanatate

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0