Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce trebuie sa mancam mai des spanac

De ce trebuie sa mancam mai des spanac
De ce trebuie sa mancam mai des spanac
Diete&FitnessSfaturi de nutritie

Spanacul face parte din familia chenopodiaceae din care amintim sfecla rosie si loboda. Este foarte apreciat pentru proprietatile sale nutritive.


Este una dintre cele mai bune surse de potasiu si magneziu, doi electroliti foarte importanti pentru mentinerea sanatatii umane. O cana de spanac ofera 839 de miligrame de potasiu. Prin comparatie, o ceasca de felii de banana are aproximativ 539 mg de potasiu.

Megan Ware, nutritionist dietetician, precizeaza ca "spanacul este benefic pentru mentinerea sanatatii pielii, a parului si a oaselor, precum si pentru imbunatatirea digestiei, reducerea riscului de boli de inima si mentinerea glicemiei la limite normale pentru diabetici."

Spanacul contine un antioxidant puternic cunoscut sub numele de acid alfa-lipoic, care reduce nivelul de zahar din sange si creste sensibilitatea celulelor musculare la actiunea insulinei.

Gratie aportului insemnat de nutrienti (vitamina K, A, C, acid folic, magneziu, calciu, fosfor, si vitamina B2) se recomanda sa se consume cat mai des primavara pentru capacitatea acestuia de a detoxifia organismul. Toti acesti nutrienti lucreaza impreuna pentru revitalizarea, revigorarea si buna functionare a organismului.

Fierul din compozitia sa ajuta la absorbtia calciului in oase. In caz de depresii si oboseala fizica se bea dimineata, la micul dejun, un smoothie verde.

Antioxidantii (betacaroten, luteina, zeaxantina) si clorofila mentin acuitatea vizuala, previn cataracta si alte boli oculare.

De asemenea, gratie proprietatilor antiinflamatorii, ajuta la prevenirea cancerului.

Riscurile de a dezvolta astm sunt mai mici la persoanele care consuma frecvent spanac. Betacarotenul este de mare folos in reducerea simptomelor.

Sursa: livescience.com
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.93 din 5 - 7 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre smoothie verde

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Spune-ne opinia ta despre "De ce trebuie sa mancam mai des spanac"



7 - 1 =

Cele mai citite articole

Magneziul este responsabil pentru numeroase procese biologice. Este al patrulea mineral din punct ...
Tratamentele pe baza de ulei de argan, de ricin, de cocos si de migdale hidrateaza scalpul, reduc ...
Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Tot cautand date despre magneziu si mai ales despre problemele pe care mi le generea lipsa ...
Vorbind cu prietenii despre lipsa magneziului din corp am aflat ca informatii complete se gasesc pe ...
pentru ameliorarea tusei si durerulor de gat, se consuma fierbinte un terci facut din apa fiarta , ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton