Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

De ce vinul rosu merge excelent cu friptura

De ce vinul rosu merge excelent cu friptura
De ce vinul rosu merge excelent cu friptura

Friptura are un gust mai bun alaturi de un pahar de vin rosu, iar pestele merge perfect cu un pahar de vin alb, sustin somelierii.


Ca regula generala, vinurile albe se potrivesc bine cu preparatele din carne alba (peste, carne de pasare, fructe de mare), iar vinurile rosii se asociaza cu preparatele din carne rosie (vita, porc, miel, vanat).

Vinurile rosii se pot asocia cu mancaruri mai grele, picante, consistente. Pe de alta parte, vinurile albe insotesc mai bine mancarurile mai slabe.

Trebuie sa exista o armonie intre felurile de mancare si vinurile servite. Somelierii sunt de parere ca friptura se completeaza perfect cu vinul rosu.

Friptura merge excelent cu un pahar de vin rosu gratie taninurilor, compusi care au capacitatea de a face gustul grasimii din carne mai putin pregnant. La randul sau, grasimea reduce din astringenta vinului, lucru care favorizeaza eliberarea aromelor bauturii. Taninul este un polifenol natural care se gaseste in struguri. Aceasta substanta ii ofera bauturii un gust deosebit.

In plus, sarea si piperul adaugate pe friptura sporesc si mai mult gustul vinului.

Vinul rosu nu se combina cu pestele deoarece ii poate acoperi aroma. Prin continutul ridicat de fier, vinul rosu accentueaza si intensifica gustul de peste.

Vinurile Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Malbec, Shiraz se potrivesc de minune cu carnea rosie (vita, porc, miel, berbecut, vanat).
Acompaniaza foarte bine aceste preparate culinare.

Consumat in cantitati moderate, are efecte benefice asupra inimii, creste elasticitatea vaselor de sange, regleaza glicemia. Secretul licorii lui Bachus sta in antioxidanti, dintre care cel mai important este resveratrolul. Alta substanta importanta care se gaseste in vinul rosu este quercitina, despre care se stie ca previne aparitia cancerului, imbunatateste memoria, creste rezistenta organismului la stres.
Persoanele care consuma vin rosu vor avea de castigat datorita acestor extraordinare proprietati.

Sursa: Daily Mail
Foto: www.completehealthnews.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin rosu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre friptura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vin alb

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre peste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carne rosie

Spune-ne opinia ta despre "De ce vinul rosu merge excelent cu friptura"



10 - 3 =

Cele mai citite articole

In momentul in care vremea se raceste sau se incalzeste brusc, foarte multe persoane acuza dureri ...
Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic in functie de sezon, iar meniul nostru ...
Potrivit unei noi cercetari, bauturile dietetice sunt responsabile de aparitia obezitatii si a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Uneori imi pare ca acesti copii sunt dotati cu un alt fel de creier. I-am observat si ca parinte si ...
Caut articole care sa spuna mai mult decat du-te la psiholog. Parintii au nevoie si de sfaturi ...
ce opinie sa am daca acum citesc articolul.o parere foarte buna ,buna ,proasta sau foarte proasta ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton