Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce zambetul iti imbunatateste viata

de Camelia Diaconu la 2020-05-05
De ce zambetul iti imbunatateste viata
Din cauza grijilor zilnice si treburilor pe care trebuie sa le ducem la bun sfarsit, de multe ori uitam sa zambim si sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem deja. S-a demonstrat stiintific faptul ca zambetul poate imbunatati simtitor stilul de viata,persoanele care zambesc mult devenind mult mai relaxate, calme si stapane pe situatie.


Zambetul poate avea efecte miraculoase asupra organismului, iar potrivit specialistilor, un adult zambeste in medie de 20 de ori pe zi, in timp ce un copil de aproximativ 400 de ori. De ce nu zambim mai des? Iata care sunt beneficiile zambetului!
 
Zambetul te ajuta sa ai incredere in tine si sa emani in jurul tau incredere. Zambetul are o putere directa asupra creierului, stimuleaza emotiile si te ambitioneaza sa fii perserverent. Cu o stare psihica sanatoasa poti sa depasesti mult mai usor activitatile cu un impact negativ cu care, din pacate, intri in contact. Zambind transmiti in jurul tau energie, buna dispozitie si ii ajuti si pe ceilalti sa zambeasca. Mai mult de atat, oamenii zambitori si optimisti sunt mult mai bine acceptati in grupuri noi spre deosebire de cei pesimisti.
 
Zambetul te face mai creativ. Zambind mai des elimini nivelul de stres din organism. Fiind mult mai relaxat vei reusi sa faci fata cu brio task-urilor zilnice pe care trebuie sa le indeplinesti. Daca nu ai inspiratie, vizioneaza un filmulet amuzant care te face sa razi, vei vedea ce efect rapid are si cum iti poate imbunatati imediat starea de spirit. Au aparut studii care au avut ca rezultat faptul ca angajatii fericiti si multumiti de viata lor sunt cu mult mai productive la locul de munca. 
 
Zambetul te ajuta sa depasesti mai usor o situatie stanjenitoare. Cu siguranta ai trecut cel putin o data in viata printr-o situatie jenanta in fata celorlalti, fie ca te-ai impiedicat sau ai ramas fara un toc la pantof. Oamenii din jurul tau te vor privi cu alti ochi in momentul in care te vor vedea cu zambetul pe buze, fara senzatia de vinovatie sau de jena. Pana la urma oricui i se poate intampla, nu-i asa? Nu face o tragedie din asta, poarta-te natural si apara-te cu un zambet.
 
Zambetul imbunatateste sistemul imunitar, ajutandu-l sa lupte cu gripa si raceala, dar si alte afectiuni sezoniere. Stimuleaza productia de anticorpi si cellule albe si, de asemenea, stimuleaza creierul sa produca mai multa endorfina, substanta raspunzatoare de starea de bine a organismului, atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. 
 
Zambind mai des reusim sa scapam de anxietate. Iti imbunatateste vizibil starea de psihic sit e ajuta sa gandesti mult mai pozitiv. Zambetul te ajuta sa te eliberezi de griji, de factorii externi care te pot afecta. Alege-ti langa tine persoane care te fac sa zambesti, sa razi cu pofta si sa te bucuri de lucrurile care te inconjoara. Zambeste mai des, nu te costa nimic, din contra, te va ajuta sa economisesti pe termen lung!
 
Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
    In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
    Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0