Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De la mame pentru mame: Sugestii cum sa jonglezi munca cu viata de familie

De la mame pentru mame: Sugestii cum sa jonglezi munca cu viata de familie
Angajat in timpul zilei si mama dupa-amiaza si noaptea. Vi se pare cunoscut, nu? Peste tot in lume sunt femei care iesi din sedintele de marketing si intra in cele cu parintii. Iar unora le reuseste totul cu brio. Vreti sa stiti cum? Cititi mai jos.


1. Renunta la vinovatia pe care o resimti ca mama
Fie ca aleg asta sau sunt nevoite, multe mame se intorc la birou cand copiii lor sunt inca foarte mici si se simt vinovate ca nu sunt alaturi de ei in fiecare etapa importanta de dezvoltare, ca nu-i vad in fiecare clipa a vietii lor.
Dar intoarcerea la serviciu are si beneficiile ei: conversatii intre adulti, o mama mai fericita si mai ingrijita. Toate astea duc la intalniri mult mai placute mama-copil.
2. Nu te mai gandi la termene limita si in timpul mesei
Stabileste-ti bine prioritatile si negociaza-ti programul de munca. De exemplu, poti cere un program de sase ore, pentru a-ti lua copilul de la scoala sau de la gradi si ocupa-te de proiectul de la serviciu jumatatete de ora seara, dupa ce adoarme micutul.
Invata, totodata, sa vezi ce e important pentru tine si ce nu. Asta este o abilitate de parinte valoroasa, dar si una de business. Intreaba-te ce conteaza cu adevarat: sa te joci prinselea cu copiii sau sa stergi praful.
3. Cere ajutor
Deseori simtim ca, daca admitem ca facem eforturi, esuam in vreun fel, dar, de fapt, daca cerem ajutorul cuiva arata ca suntem puternici si avem mintea clara.
Fii onesta privind ceea ce este posibil si ce nu. Daca iei prea mult asupra ta, fa un pas inapoi si gandeste-te la ce trebuie schimbat pentru a te ajuta sa trei cu bine peste zi. Poate iti rogi vecina sa-ti ia copilul de la scoala doua zile pe saptamana, pentru a-ti termina proiectul pe care l-ai inceput.
4. Aloca-ti timp si pentru tine
Mamele se pun cel mai adesea la coada listei de prioritati si au grija de ceilalti, iar de ele deloc. Dar un scurt moment de respiro te ajuta sa iti reincarci bateriile pentru a te reintoarce cu si mai mult patos la familie.
6. Mergi inainte
Viata unei mame care are si o slujba nu va fi niciodata usoara. Mai ales ca are parte de multe nopti nedormite, de boli nenumarate ale copiilor. E normal, in aceste conditii, sa vrei sa renunti la tot, sa crezi ca este imposibil sa mai continui in felul acesta chiar si o singura zi. Fazele rele trec, asa ca gandeste un pic dincolo de moment si fii pozitiva.
 
 sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata de familie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre serviciu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0