Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

De sarbatori, mananca moderat

De sarbatori, mananca moderat
De sarbatori, mananca moderat

Cuvantul de ordine in perioada sarbatorilor pascale este din punct de vedere al alimentatiei moderatia, a declarat prof. dr. Gh. Mencinicopschi, directorul Institutului National de Alimentatie. "Conform traditiei ortodoxe, nu se mananca imediat dupa ce se ia lumina, ci a doua zi dupa ce sunt sfintite alimentele. Este un lucru intelept, pentru ca nu e bine sa se manance noaptea, intrucat si cea mai buna mancare este toxica", a explicat prof. dr. Mencinicopschi.


El a spus ca este bine sa se inceapa cu o salata, pentru a pregati sucurile gastrice, in niciun caz cu alcool pe stomacul gol, iar mancarea trebuie impartita in reprize. Potrivit acestuia, felurile grele - friptura, drob, pasca - nu trebuie sa se manance unul dupa altul, ci cu pauze intre ele. Aceste preparate nu trebuie insotite de cartofi, orez, ci de legume, care ajuta la digestie.

Alcoolul trebuie consumat cu moderatie si nu trebuie sa se fumeze, a adaugat prof. dr. Mencinicopschi, care a indicat sa se bea multa apa. Dupa mancare este bine sa se consume un fruct, cum ar fi ananas proaspat sau kiwi, pentru ca acestea ajuta digestia, a subliniat specialistul.

Acesta recomanda si utilizarea la nevoie a suplimentelor alimentare pentru digestie, cum ar fi festal, mezym, colebil.

Mai ales persoanele care au tinut post trebuie sa fie atente pentru a nu face crize biliare, renale, pancreatite.

Dupa asemenea mese copioase se impun multa miscare si o cura de detoxifiere, a adaugat prof. dr. Mencinciopschi.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Spune-ne opinia ta despre "De sarbatori, mananca moderat"



5 - 4 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0