Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Desertul zilei: tarta de mere si nuci

Desertul zilei: tarta de mere si nuci
de la 2015-03-23
Desertul zilei: tarta de mere si nuci

Daca te-ai hotarat sa tii o cura de slabire sau pur si simplu vrei sa renunti la dulciuri si alimentele bogate in calorii, asta nu inseamna ca trebuie sa iti iei gandul de la orice desert.


Sigur, deserturile cumparate din comert sunt in mare parte bogate in calorii, pline de E-uri si alimente mai putin sanatoase, insa poti prepara rapid un desert delicios, usor si sanatos la tine acasa.

Astazi iti propunem tarta cu mere si nuci: ideala chiar si atunci cand tii un regim.
Ai nevoie de:

2 mere
2 albusuri
3 linguri dulceata de portocale
50g smantana
50 g fulgi de ovaz
40 g nuci macinate
50 g faina integrala de grau
jumatate de lingurita de cardamom
jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
indulcitor
coaja de portocala rasa
200 de g crema de branza cu 0% grasime
unt

Cum se face:
Amesteca intr-un bol faina, nucile macinate si fulgii de ovaz pisati. Pune intr-un alt vas separat jumatate din crema de branza si untul, pe care le vei bate cu telul sau mixerul pana se omogenizeaza, adaugand pe rand indulcitor, coaja rasa de portocala, bicarbonat si sare si vei amesteca in continuare. Apoi vei adauga si restul condimentelor uscate, vei amesteca pana compozitia devine una omogena si vei baga bolul la frigider pentru jumatate de ora.
Daca ai la dispozitie o tava rotunda, vei intinde cu aluatul direct in ea (foloseste o foaie de copt sau unge tava bine cu unt!), pe care il vei acoperi cu o folie de aluminiu si il vei baga la cuptor pentru cinci minute.

Lasa apoi aluatul la racit si ocupa-te de umplutura. Pune intr-un bol crema de branza ramasa, smantana, cele doua albusuri de ou, o lingurita si jumatate de dulceata  si cardamom, pe care le vei amesteca bine cu mixerul, iar apoi vei intinde compozitia pe blatul racit. Adauga deasupra marele feliate potrivit, acopera tava din nou cu folie de aluminiu si bag-la cuptor pentru jumatate de ore.
Scoate tarta cu 15 minute inainte de a fi gata, inveleste feliile de mere cu o lingurita si jumatate de dulceata de portocale si bag-o inapoi la cuptor fara folie, pana cand se inmoaie merele.
Pofta buna!




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Articole similare


Mai multe articole despre tarta de mere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert usor

Spune-ne opinia ta despre "Desertul zilei: tarta de mere si nuci"



5 + 6 =

Cele mai citite articole

In foarte multe cazuri, Google s-a dovedit a fi cel mai bun prieten al tau, avand in vedere ca pare ...
Cei care lucreaza in industria beauty stiu foarte bine ca ar da faliment daca reprezentantele ...
Limba nu este doar organul vorbirii, ci poate fi si un mod bun de a iti verifica starea generala de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Serios? "O frantuzoaica nu ar purta niciodata o pereche de pantofi cu tocuri ametitoare nici ...
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton