Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Despre cum este afectat copilul de stres si traume emotionale, in perioada prenatala si in primii trei ani

Despre cum este afectat copilul de stres si traume emotionale, in perioada prenatala si in primii trei ani
Robin Karr-Morse si Meredith Wiley explica modul in care stresul si traumele emotionale suferite de copii inca din perioada prenatala sau in primii trei ani de viata pot influenta viata adultilor de mai tarziu, precum si bolile pe care acestia le au...


Traumele care pot avea loc in perioada prenatala sunt legate de alimentatie si starea emotionala a mamei.

Daca mama nu are o alimentatie corecta, e posibil ca fetusul sa creasca si sa se dezvolte normal, dar sa se nasca cu o greutate foarte mica sau cu organe interne afectate (de obicei rinichii sau inima). A doua problema este starea emotionala a mamei. Se stie ca gravidele sunt mai emotive, aproape mereu stresate si ingrijorate de ceva, insa stresul dus la extrem este nociv pentru fetus, pentru ca hormonii de stres ajung si la el; ajuns adult, va fi mereu vigilent, susceptibil si vulnerabil la orice fel de stimul, tocmai pentru ca din perioada prenatala organismul sau a fost expus si practic pregatit sa fie mereu "in priza".

Traumele care pot afecta un copil nou-nascut sunt o nastere cu probleme, prematura, mai devreme de data corecta, perioada petrecuta in spital, etc.

Daca mama sufera de depresie post-partum, aceasta are unimpact major asupra copilului si poate lua forme diverse: de la abuz pana la neglijare continua din partea mamei sau a familiei. Atasamentul incepe de la o varsta foarte mica si este absolut necesar, ca baza pentru reactiile pe care copilul le va avea mai tarziu in viata. Atunci cand acest proces de invatare este intrerupt, iar atasamentul nu este constant (copilul este abuzat, neglijat, lasat in grija vecinilor, fratilor sau abandonat), atunci acest adevine o mare problema. Foarte important este ca aceasta sa fie rezolvata rapid, iar copilul sa ajunga acasa cu mama, intr-un mediu linistit si stabil.

Unii copii prematuri pot dezvolta mai tarziu anumite dizabilitati emotionale sau de invatare, mai ales daca mediul in care cresc nu este propice (saracie, parinti consumatori de droguri, boli mentale, divort, parinti singuri, parinti adolescenti, etc).

Traumele din copilarie se transforma in cateva boli specifice lumii adultilor, precum sindromul colonului iritabil dureri cronice de spate, multe forme de artrita, probleme cardiovasculare si chiar cancer.

In studiile lor, Robin Karr-Morse si Meredith Wiley au descoperit ca majoritatea adultilor care sufereau de aceste afectiuni avusesera, candva in copilarie, parte de stres sau traume emotionale.

(citeste aici prima parte a articolului)

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.94 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre parinti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0