Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Detoxifierea organismului. De ce e necesara si cum se face

de Lavinia Rorich la 2018-01-23
Detoxifierea organismului. De ce e necesara si cum se face
Auzim mereu prin reviste, pe forumuri sau chiar de la cunostinte despre curele de detoxifiere a organismului. Aflam ca detoxifierea este un proces de curatare a organismului, dar ideea unei cure sau diete nu ne place; ne gandim ca oricum nu mancam zilnic fast-food, ca supa pe care o mancam seara, cand ajungem acasa are legume in ea, astfel ca aceasta curatare a organismului nu ni se mai pare atat de necesara. Asa stau lucrurile in realitate? Ce inseamna de fapt detoxifierea organismului si de ce avem nevoie de ea?


In lumea in care traim, in care suntem atat de dependenti de cosmetice, parfumuri, detergenti si alte minunatii ce contin substante toxice, sunt slabe sanse ca organismul sa ne fie curat si neafectat. Asta ca sa nu mai vorbim de aerul din orase, plin de emisii poluante atat pentru planeta cat si pentru organismul uman.

De obicei, ficatul este cel care joaca un rol important in detoxifierea organismului, insa de multe ori nici acesta nu mai face fata. Mai mult, s-a dovedit ca cei care depasesc doza recomandata de 1-2 pahare de vin (pentru femei, respectiv barbati) sau femeile care folosesc pastile anticonceptionale, isi forteaza ficatul sa lucreze mult mai mult decat in mod normal. Semnele care ne arata ca organismul este incarcat cu toxine si nu mai poate face fata singur, sunt:

- bine-cunoscuta oboseala zilnica, ce pare ca nu trece nici dupa 12 ore de somn;
- durerile de cap;
- depresia;
- incapacitatea de concentrare.

Simpla metoda de a manca mai multe legume si fructe nu este neaparat o solutie, atata timp cat acestea sunt din supermarket. Acestea provin din culturi mari, care se caracterizeaza prin tratarea semintelor si apoi a culturii cu diferite substante si pesticide; unele din acestea s-au dovedit periculoase pentru organism, iar asupra altora planeaza banuiala ca ar fi cauzatoare de cancer.

Ideale sunt legumele si fructele provenite din cultura organica, insa acestea sunt mult mai scumpe. Desi nu e corect sa se puna un pret pe sanatate si un proverb ne invata sa ar trebui sa gandim in termeni de "sunt prea sarac.... ca sa ma imbolnavesc", daca totusi nu ai suficiente resurse pentru a cumpara numai hrana organica, exista si alte metode de a ajuta organismul.

In primul rand, nu iti mai bombarda organismul cu substante toxice

Ai grija ce alimente consumi: reunta pe cat posibil la fast-food, la prajeli si la bauturile racoritoare cu cofeina sau coloranti. Pare greu, dar e bine sa incerci, macar pentur o perioada. Alege sa bei ceaiuri sau limonade preparate in casa (sunt atat de usor de facut si costa mai putin), fripturi preparate la gratar sau la cuptor si, ca dulciuri, fructe. Creste cantitatea de alimente bogate in fibre, mananca zilnic legume si fructe, in special pe cele care au culoarea verde. Cu cat leguma este mai verde, cu atat care o cantitate mai mare de clorofila (un aliat important in procesul de detoxifiere a organismului). Bea ceai verde, un ingrediente important in curele de detoxifiere.

Cele mai bune 7 ceaiuri pentru detoxifierea organismului >>

Citeste bine etichetele si renunta la produsele toxice "ambalate frumos"

Lumanarile parfumate si aparatele care "improspateaza" aerul sunt... toxice. Antiperspirantele, multe sapunuri, lotiuni cosmetice, creme, farduri si chiar produse pentru copii au substante toxice sau banuite de a avea legatura cu cancerul. Desi produsele cosmetice organice de firma sunt foarte scumpe, daca citesti eticheta vei avea o surpriza - tot contin ingrediente neportivite. O optiune ar fi sa le cumperi de la alte persoane cu magazine mai mult sau mai putin cunoscute in internetul romanesc.

Te gandesti, desigur, ca nu poti avea incredere intr-un produs realizat de cineva, acasa la el? Multi au bloguri pe care posteaza imagini cu procesul tehnologic si dau tot felul de explicatii, plus ca interesul lor ca afacerea sa mearga inainte si sa aiba o imagine buna este mai mare decat in cazul marilor companii de cosmetice, care greu sunt afectate de o mana de oameni care nu le mai cumpara produsele.

O alta varianta ar fi sa iti prepari singura cosmeticele, deodorantele si chiar fardurile: avem magazine online cu toate ingredientele de care avem nevoie si retete de urmat... pretul, desigur, este mult mai mic. Oricare ar fi alegerea ta, fii constienta de faptul ca trebuie sa iti tratezi corpul, la fel ca si sufletul, cu respect; profita de tehnologia moderna si cauta mai multe informatii pe internet.

Un alt ingredient necesar pentru detoxifierea organismului este... transpiratia

Prin transpiratie se elimina toxinele din organism si se zice ca daca aceasta miroase foarte urat, atunci corpul ne este foarte incarcat cu toxine. Cand vrei sa incepi o cura de detixifiere a organismului, incearca, asadar, sa transpiri cat mai mult. Mergi la sala, fa sauna sau practica un sport unde iti este tie mai comod.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.38 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifierea organismului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre organism

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxice

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre substante

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre detoxifiere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0