Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta cu struguri: cum se tine si cate kilograme poti sa slabesti

de Alina Ilie la 2014-09-22
Dieta cu struguri: cum se tine si cate kilograme poti sa slabesti
Dulci si parfumati, strugurii albi, negri sau roze nu ar trebui sa-ti lipseasca din alimentatie. Numeroase studii au dovedit ca in pulpa, coaja si seminte se gasesc aproape toate vitaminele, in cantitati mai mari fiind vitaminele C si D si vitaminele din complexul B. Totodata, din bobul de strugure nu lipseste sodiu, potasiu, calciu, magneziu, cupru, zinc, fier si seleniu, alaturi de aminoacizi.


Toamna este anotimpul perfect pentru a incepe o dieta cu struguri. Prin continutul ridicat de apa (81%) strugurii contribuie considerabil la mentinerea unei bune hidratari a coprului si implicit a pielii.
Pentru a beneficia de toate substantele nutritive, strugurii se consuma cu tot cu coaja. In ea, se gasesc taninurile, substante cu efecte astringent, cicatrizante si antiseptice asupra pielii. Samburii si coaja strugurilor (mai ales cei rosii) contin resveratrol si quercitina, antioxidanti benefici pentru mentinerea sanatatii.
Este foarte important ca inainte de a incepe dieta sa reduci treptat cantitatea de alimente cu catea zile inainte.
In acest articol vei gasi un top al celor mai eficiente si sanatoase diete de slabit>>
Dieta se tine timp de 3 zile cu struguri dulci, bine copti si proaspeti. Dieta cu struguri este una usoara, iar in cele 3 zile ai voie sa consumi apa plata, ceaiuri de plante sau ceai verde. In timpul zilei mai poti bea si suc de struguri sau must.
Incepe prin a consuma cel putin o jumatate de kilogram in fiecare zi, apoi mareste treptat cantitatea de struguri. Pentru o cura de 3 zile, se cumpara patru kilograme de struguri care se vor imparti astfel: ziua 1 - 0,5 kg, ziua 2 - 1,5 kg, ziua 3 - 2 kg. O cura cu struguri te poate ajuta sa pierzi cel putin 2 kg.
Se incepe cu o cantitate mica pentru a se evita problemele digestive. Atentie, este recomandat sa alternezi strugurii albi cu cei negri.
Dieta de slabire cu struguri nu ajuta doar la pierderea kilogramelor in plus, ci contribuie la eliminarea toxinelor din organism, avand efect diuretic.
Alergatul sau mersul pe bicicleta cel puţin o jumatate de ora pe zi te ajuta sa arzi caloriile acumulate intr-o zi.
Trebuie stiut ca strugurii mentin sanatatea ficatului, a rinichilor, fiind un remediu excelent impotriva litiazei renale.
Datorita polifenolilor, strugurii negri protejeaza inima si previn formarea cheagurilor de sange, reducand astfel si riscul de infarct si de accident vascular cerebral. Strugurii rosii previn aparitia aterosclerozei.
Asigura functionarea corecta a sistemului muscular si nervos. Continutul bogat in glucide este bine asimilat de organism, multumita vitaminei B.
Totodata, specialistii spun ca pot preveni degradarea memoriei, reducand riscul de a face dementa, inclusiv Alzheimer.
Vitaminele din complexul B au un efect deosebit de puternic asupra intaririi capacitatii de lupta a organismului cu factorii externi.
Consumul de struguri previne degenerescenta maculara, iar acest lucru se datoreaza aportului de resveratrol, unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali.
In plus, sunt un ingredient de baza in cremele antirid. Semintele lor sunt foarte eficace impotriva imbatranirii si a radicalilor liberi.
Sunt excelenti sub forma de must, care vitaminizeaza si remineralizeaza organismul.
Contraindicatii pentru dieta cu struguri
Ca orice dieta de slabit, dieta cu struguri are si contraindicatii. Aceasta nu se urmeaza de persoanele care sufera de diabet, probleme renale grave, hipertensiune, retentie de apa, colita si diaree cronica.
 
Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cura de slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta de slabit

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0