Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta ideala pentru o inima sanatoasa

de Alina Ilie la 2022-02-04
Dieta ideala pentru o inima sanatoasa
Desi dietele restrictive promit rezultate rapide intr-un timp scurt, ce ar trebui sa ne dorim de fapt este sa slabim in mod natural, prin adoptarea unei obiceiuri alimentare sanatoase. Un studiu efectuat recent de o echipa de cercetatori americani arata ca oricat de tentante ar fi dietele restrictive, nu trebuie sa uitam ca ele au un efect negativ asupra sanatatii inimii. Asadar, care este dieta ideala pentru a tine la distanta bolile de inima?


Deoarece aceste regimuri restrictive nu au un aport suficient de fibre si carbohidrati complecsi, exista riscul aparitiei unor probleme precum constipatie, stari de slabiciune, lipsa energiei, degradarea unghiilor, a parului si a pielii.

"Esential este sa se inteleaga faptul ca pierderea rapida a kilogramelor este nesanatoasa si, in plus, atrage dupa sine riscul recastigarii acestora intr-un timp foarte scurt de la intreruperea dietei.

Ritmul ideal de slabire este de 1 - 1,2 kg/ saptamana. Dupa renuntarea la o dieta dezechilibrata, perioada de mentinere este foarte scurta si exista riscul cresterii ponderale rapide", atrage atentia nutritionistul Lygia Alexandrescu.

Dovezile arata ca regimul ideal pentru starea de sanatate a cordului cuprinde multe fructe, legume si cereale integrale, ulei de masline, lactate si carne slaba. Prin continutul de vitamine, minerale, fibre si proteine iti protejeaza inima si te ajuta sa iti mentii functiile cognitive la cote ridicate.

"Formula unica a fiecarei diete este simpla: consuma mai putine calorii decat poate arde organismul si rezultatul este slabirea. Nu este necesar sa se administreze medicatie pentru a avea rezultate mai bune, ci singurul lucru intelept ar fi sa se inceapa o schema alimentara echilibrata si, ce e cel mai important, care poate si trebuie sa fie urmata pentru tot restul vietii.(...)" , mai spune nutritionistul.

Si sportul trebuie sa faca parte din rutina ta, exercitiile cardio fiind excelente pentru starea de bine a organismului.

Sursa: Agerpres

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatatea inimii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0