Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dieta pe varste

Dieta pe varste
Pe masura ce imbatranim, mesele noastre nu pot fi fomate doar din chipsuri si biscuiti. Avem nevoie de cel mai sanatos combustibil posibil, pentru a preveni aparitia bolilor cronice si pentru a ne readuce energia de cand aveam 20 de ani. Citeste care sunt alimentele care te fac sa te simti cel mai bine la orice varsta.


La 30 de ani: Micul-dejun
De ce ai nevoie: Un impuls puternic pentru o zi aglomerata.
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Proteinele slabe (cum ar fi cele din albusurile de ou) iti vor da energie si cereale integrale care se digera greu pentru a-ti tine de foame pe parcursul diminetilor incarcate.
La 30 de ani: Pranzul
De ce ai nevoie: Energie pentru a face fata orelor nebune la birou, copiilor acasa si altor factori de stres. 
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Nu trebuie sa mananci ca un iepure pentru a obtine vitaminele si mineralele esentiale. Legume bogate in antioxidanti, cum ar fi rosiile si ardeii sunt excelente in salate, sandvisuri si pizza. Pentru a evita caderile de energie de dupa-amiaza, alege produse lactate cu putine grasimi, pentru a ramane satula.
La 30 de ani: Cina
De ce ai nevoie: O cina perfecta trebuie sa fie saraca in calorii, dar bogata in nutrientii care „ti-au scapat” in timpul zilei.
Cum sa satisfaci nevoile corpului: carnea de vita slaba este o buna sursa de fier de care multe femei au nevoie, mai ales in timpul menstruatiei. Ia-ti acidul folic (care poate scadea riscul aparitiei cancerului cervical)  din legume proaspete, cum ar fi sparanghelul.
La 40 de ani: Micul-dejun
De ce ai nevoie: Mancare ce te face fericita. Fericirea unei femei incepe sa decline dupa 40 de ani, asa ca alunga tendintele depresive cu magneziu, cel care ajuta la producerea serotoninei (compusul chimic care regleaza starea de spirit).
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Nucile si fructele uscate cum ar fi migdalele, plus cerealele nerafinate sunt pline de magneziu. Sunt bune si pentru inima.
La 40 de ani: Pranzul
De ce ai nevoie: Un pranz usor bogat in alimente care lupta impotriva bolilor cronice. 
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Grasimi monosaturate din avocado ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Asigura-te ca faci rost de antioxidanti (cei care se iau la tranta cu cancerul) din rosii, afine si fasole neagra.
La 40 de ani: Cina
De ce ai nevoie: Mese bogate in proteine care iti opresc stomacul din „cantat”, fara a afecta o greutate sanatoasa.
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Pestele contine acizi grasi omega-3 care nu numai ca tin departe bolile cardiovasculare, dar sunt OK in orice dieta. Nu uita sa adaugi si ceva cereale integrale.
La 50 de ani si dupa: Micul-dejun
De ce ai nevoie: Mese satioase sarace in calorii, dar bogate in calciu.
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Iaurtul este bogat in calciu si este o baza buna in care putem adauga fructe, nuci si alte alimente bune pentru inima. Incearca sa adaugi amidon rezistent, cum ar fi cel din bananele verzi, pentru a tine deoparte greutatea pe care tinzi sa o castigi dupa menopauza.
La 50 de ani si dupa: Pranzul
De ce ai nevoie: Un pranz bogat in acizi grasi omega-3 care sunt buni la circulatia sangelui si imbunatatesc starea de spirit.
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Fructele de mare sunt o sursa excelenta de proteine slabe si de omega-3. asigura-te insa ca eviti sosurile grase si smantana.
La 50 de ani si dupa: Cina
De ce ai nevoie: Alimente bogate in nutrienti care indeplinesc regula de a intra intr-o dieta sub 1.600 de calorii.
Cum sa satisfaci nevoile corpului: Fructe cum ar fi caisele care sunt bogate in potasiu si legumele verzi care au vitamina K si calciu. Nu uita de mazare si fasole, caci lupta cu succes contra ridurilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine slabe

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi omega-3

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0