Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Dieta pentru toate tipurile de hepatita

Dieta pentru toate tipurile de hepatita
Dieta pentru toate tipurile de hepatita

Hepatita este o inflamatie a ficatului cauzata de o infectie virala. Poate fi acuta (dureaza mai putin de 6 luni) sau cronica (dureaza mai mult de 6 luni). Daca nu este tratata, evolueaza catre ciroza sau cancer hepatic. Este o boala infectioasa care se transmite foarte usor. Hepatita virala apare ca urmare a infectarii organismului cu virusul hepatic de tip A, B, C, D sau E. Hepatita non-virala este provocata de toxine, alcool, droguri. Virusul ajunge in stomac, apoi, prin sange este transportat la ficat, distrugand celulele hepatice.


Hepatita A se transmite prin intremediul alimentelor nespalate si a apei contaminate, hepatita B se transmite prin sange ( prin utilizarea seringilor si acelor nesterilizate, tatuaje, periuta de dinti, lama de ras), iar hepatita C si D, prin sange infectat (prin intermediul unei rani, prin act sexul neprotejat, in urma nasterii de la mama infectata la copil).
Simptomele hepatitei:
- dureri abdominale;
- intoleranta la lumina puternica;
- urina inchisa la culoare; - oboseala;
- pierderea poftei de mancare;
- febra; - greata si varsaturi;
- dureri musculare;
- dureri articulare;
- scadere in greutate;
- indispozitie;
- icter.
Boala poate fi cauzata de:
- infectii de la virusuri, bacterii, paraziti;
- alimente nespalate;
- leziuni hepatice;
- medicamente.
Alte cauze includ:

- artrita reumatoida;
- boli inflamatorii intestinale;
- anemie hemolitica.
Severitatea hepatitei depinde de cauza leziunii hepatice. Hepatita A, de exemplu, este in general de scurta durata si nu creaza probleme hepatice cronice. Regimul alimentar este esential in tratarea bolii. Se recomanda alimentele usor digerabile si se vor evita dulciurile si prajelile.
Iata ce alimente trebuie sa consumi:
- produse lactate (lapte, branza proaspata, telemea, cas, iaurt, sana);
- produse fainoase (paine, biscuiti, orez, gris, paste fainoase). Se evita branzeturile fermentate sau foarte grase;
- carne de pui sau de peste;
- legume (dovlecei, morcovi, conopida, salata verde, ardei gras, fasole, etc);
- sucuri de fructe proaspete, compoturi si salate de fructe;
- dulciuri permise: miere, bomboane, tarte de fructe pregatite in casa;
- ceaiuri de tei, menta, sunatoare, musetel.


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatita c

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatita

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre hepatita a

Spune-ne opinia ta despre "Dieta pentru toate tipurile de hepatita"



9 - 1 =

Cele mai citite articole

Lipsa activitatii fizice, administrarea de antibiotice, stresul, anxietatea si consumul in exces de ...
Bacteriile si virusurile responsabile de racelile de sezon reprezinta principalele cauze ale ...
Exista numeroase studii care atesta faptul ca o mare parte din bolile cronice (bolile de inima, ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
De 2 zile am inceput si eu sa beau ... abia astept sa vad daca da rezultate si la mine, va tin la ...
Pare un ceai bun dar nu stim cum sal pregatim sau sal cumparam. Unde se gaseste ?sau prepararea sa ...
Este parfumata;, frumoasa, alintata!exact cum suntem noi femeile

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton