Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa

Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa
Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa

Alimentatia sanatoasa este necesara pentru a ne intari sistemul imunitar si pentru a ne recupera mai usor dupa raceala sau gripa.


Atunci cand ne simtim rau, alimentele pe care le consumam zilnic trebuie sa furnizeze organismului toti nutrientii (vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grasi esentiali, proteine, grasimi sanatoase) pentru o vindecare rapida.

Pentru a creste imunitatea organismului avem nevoie de proteine, iar cele mai bune surse sunt carnea de pasare, pestele, legumele, ouale, alunele, cereale integrale.

Pentru a mentine corpul sanatos avem nevoie de probiotice. Chefirul, de exemplu, echilibreaza balanta dintre bacteriile "bune" si cele care dauneaza sistemului digestiv.

Pentru a invinge boala avem nevoie de acizi grasi omega 3. Se gasesc cu precadere in: semintele de in, floarea soarelui, dovleac si nuci.

De asemenea, foarte importanta este si hidratarea. Este esential consumul de lichide: apa, ceai de plante si sucuri de fructe si legume.

Piperul, mustarul iute, hreanul, ghimbirul pot fi consumate in cantitati moderate, pentru ca ele au efect de decongestionant nazal.

Iar ceapa si usturoiul maresc productia de anticorpi.

Citricele au proprietati miraculoase in ceea ce priveste tratarea racelii. Vitamina C ajuta la scurtarea duratei racelii si reduce severitatea simptomelor.

Sursa: Agerpers
Foto: pixabay.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 5 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre raceala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gripa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Spune-ne opinia ta despre "Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa"



6 + 9 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0