Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diete sanatoase - Secretele popoarelor scandinave

de Sunt Fericita la 2017-08-04
Diete sanatoase - Secretele popoarelor scandinave
Popoarele nordice sunt printre cele mai sanatoase din lume, inregistrand o rata a obezitatii redusa, comparativ cu restul Europei si America. Doar 13.4% dintre danezi si doar 10% dintre norvegieni sunt obezi. Ce ar trebui sa invatam din dieta popoarelor scandinave? Vom analiza mai jos cateva din secretele acestor popoare in materie de alimentatie.


Painea de secara
In tarile scandinave, cea mai populara paine este cea de secara. Faina de secara este mai sanatoasa decat faina de grau, deoarece contine fibre solubile. Fibrele solubile confera o senzatie de satietate si reduc nivelul colesterolului in sange. Daca vei consuma paine de secara, vei observa ca te vei satura mult mai repede.

Consuma foarte mult peste
Popoarele scandinave consuma foarte mult peste. Pestele si fructele de mare contin mai putine calorii decat alte surse de proteine. Iar cele mai populare tipuri de peste din Scandinavia: tonul, somonul, heringul, codul si scrumbia, contin cantitati substantiali de acizi grasi omega-3, esentiali pentru o buna functionare a organismului.
Conform unui studiu realizat de Universitatea din Islanda, persoanele obeze care au consumat 3-5 portii de cod pe saptamana au pierdut mai mult in greutate decat cele care nu au consumat peste.

Consuma foarte multe legume proaspete
Si nu doar in timpul verii, ci in toate anotimpurile. Popoarele nordice obisnuiesc sa consume foarte multa varza, conopida, varza de Bruxelles, varza creata si ciuperci.

Desigur, exista si alte alimente pentru o dieta sanatoasa conform Sanatateafemeilor.ro

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0