Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice

Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice
Albinele care fac miere culeg nectarul plantelor. Ele evapora umezeala si adauga enzime care schimba compozitia nectarului, de unde si gustul unic al mierii. Cand continutul de apa al mierii este de aproximativ 17%, albinele o stocheaza in celulele stupului. Apoi izoleaza aceste celule cu ceara. Cand albinele au acces la zone mari cu un anumit tip de floare, ele produc miere cu o anumita aroma si culoare (specifice plantei respective).


Poate nu stiai, dar provenienta mierii ii confera acesteia si anumite proprietati particulare:
Mierea extraflorala – provine din nectarul secretat de alte parti ale unor plante (cum ar fi porumbul, secara) sau arbori (mar, nuc, prun, tei, plop, stejar, artar, frasin, measteacan etc.), unde se afla glande nectarifere asemanatoare celor din interiorul florilor. Este o miere mai grea, cu o culoare mai inchisa. Are, pe langa fructoza si glucoza, mai multe zaharuri inferioare ca dextrina, melezitoza si saruri minerale decar mierea florala;
Mierea de conifere (molid si brad) – este o miere rara, randamentul de culegere fiind foarte mic. Are proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, cand este consumata cu fagure, bonhodilatatoare;
Mierea de floarea soarelui – are proprietati tonice la nivel psihic si general, stimuleaza imunitatea fiind si afrodisiaca;
Mierea de salcam – este foarte bogata in fructoza si are proprietati calmante pentru stomac, stimuland cativitatea cardiaca;
Mierea de tei – efect somnifer, calmant, afrodisiac;
Mierea de menta – antitusiva, bpnhodilatatoare, calmanta gastric, analgezica, antispastica, combate balonarea;
Mierea poliflora – daca este recoltata la campie, are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, daca provine din regiunile muntoase inalte, este buna pentru aparatul respirator si nu mai este sedativa, ci tonifianta. Specialistii spun ca, pentru omul sanatos, aceasta miere, cea poliflora adica, este cea mai buna, caci are de toate.
Nu incalzi mierea la peste 40 de grade, caci, in acest fel, se distrug multe dintre enzimele care ii dau valoare, care o ajuta sa nu se altereze, sa fie un bun digestiv. De aceea nu este bine sa consumi miere care a fost tinuta in soare. Nu este toxica, dar are proprietati mult diminuate.
Mierea devine nociva daca este incalzita la peste 100 de grade. Deci, in niciun caz, nu o pune in prajituri pe care sa le bagi in cuptor.
 
Sursa: http://blog.naturissimo.ro/proprietatile-diferitelor-tipuri-de-miere/

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miere

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0