Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice

Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice
Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice

Albinele care fac miere culeg nectarul plantelor. Ele evapora umezeala si adauga enzime care schimba compozitia nectarului, de unde si gustul unic al mierii. Cand continutul de apa al mierii este de aproximativ 17%, albinele o stocheaza in celulele stupului. Apoi izoleaza aceste celule cu ceara. Cand albinele au acces la zone mari cu un anumit tip de floare, ele produc miere cu o anumita aroma si culoare (specifice plantei respective).


Poate nu stiai, dar provenienta mierii ii confera acesteia si anumite proprietati particulare:
Mierea extraflorala – provine din nectarul secretat de alte parti ale unor plante (cum ar fi porumbul, secara) sau arbori (mar, nuc, prun, tei, plop, stejar, artar, frasin, measteacan etc.), unde se afla glande nectarifere asemanatoare celor din interiorul florilor. Este o miere mai grea, cu o culoare mai inchisa. Are, pe langa fructoza si glucoza, mai multe zaharuri inferioare ca dextrina, melezitoza si saruri minerale decar mierea florala;
Mierea de conifere (molid si brad) – este o miere rara, randamentul de culegere fiind foarte mic. Are proprietati antiinfectioase, expectorante, antitusive si, cand este consumata cu fagure, bonhodilatatoare;
Mierea de floarea soarelui – are proprietati tonice la nivel psihic si general, stimuleaza imunitatea fiind si afrodisiaca;
Mierea de salcam – este foarte bogata in fructoza si are proprietati calmante pentru stomac, stimuland cativitatea cardiaca;
Mierea de tei – efect somnifer, calmant, afrodisiac;
Mierea de menta – antitusiva, bpnhodilatatoare, calmanta gastric, analgezica, antispastica, combate balonarea;
Mierea poliflora – daca este recoltata la campie, are o actiune antiseptica si sedativa mai puternica, daca provine din regiunile muntoase inalte, este buna pentru aparatul respirator si nu mai este sedativa, ci tonifianta. Specialistii spun ca, pentru omul sanatos, aceasta miere, cea poliflora adica, este cea mai buna, caci are de toate.
Nu incalzi mierea la peste 40 de grade, caci, in acest fel, se distrug multe dintre enzimele care ii dau valoare, care o ajuta sa nu se altereze, sa fie un bun digestiv. De aceea nu este bine sa consumi miere care a fost tinuta in soare. Nu este toxica, dar are proprietati mult diminuate.
Mierea devine nociva daca este incalzita la peste 100 de grade. Deci, in niciun caz, nu o pune in prajituri pe care sa le bagi in cuptor.
 
Sursa: http://blog.naturissimo.ro/proprietatile-diferitelor-tipuri-de-miere/



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre miere

Spune-ne opinia ta despre "Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice"



2 + 2 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Diverse tipuri de miere si proprietatile lor specifice"

mrl u @ 09-Apr-2014
"doamna Dorina, nu va obliga nimeni sa tineti seama de un sfat - deci chiar nu stiu de ce va simtiti obligata sa-l refuzati."
Gheorghe Giurgiu @ 09-Apr-2014
"Confirm cele spus mai sus pentru ca lucrand cu plante medicinale pentru preparatele Deniplant am avut ocazia de a folosi mierea si celelalte produse ale stupului obtinute din zona unde culegeam eu plantele. Astfel am observat si folosit polenul acestor plante in preparate noi care s-au dovedit eficiente si in alte afectiuni cum ar fi artrita, poliartrita reumatoida, fracturi osoase, cat si in probleme degenerative ale tesutului nervos. Consider astfel ca este foarte important ca aceste observatii sa fie luate in serios de producatorii de medicamente pentru ca folosind materii prime naturale se pot elimina o parte din efectele secundare sau reactiile adverse ale medicamentelor ."
rusu doina @ 09-Apr-2014
"Buna ziua, interesant articolul desi incomplet. Am o nedumerire legata de toate acele retete delicioase de turta dulce si foi de tort care sunt cu miere. Ce facem nu le mai mancam daca mierea din ele este toxica pentru ca a fost la cuptor ? Hai sa fim seriosi nu s-a imbolnavit nimeni pentru ca a mancat turta dulce sau alte delicatese cu miere coapta.O zi buna va doresc."

Cele mai citite articole

Durerile articulare pot sa apara in orice moment, de la aplecarea dupa un pix cazut pe jos pana la ...
Ne aflam in plin sezon al nuntilor cand invitatiile la astfel de evenimente curg pe banda rulanta. ...
Paducelul este considerat pe scara larga in Europa ca fiind un tratament sigur si eficient pentru ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton