Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Doliu in teatrul romanesc: A murit regizorul Alexandru Tocilescu

Doliu in teatrul romanesc: A murit regizorul Alexandru Tocilescu
Regizorul Alexandru Tocilescu a murit la varsta de 65 de ani, din cauza unei supradoze accidentale de medicamente, marti, la Spitalul Clinic de Urgenta Floreasca din Capitala.


Surse medicale au declarat ca regizorul, care suferea de mai multe boli grave, a luat o supradoza din tratamentul prescris pentru tulburarile cardiace cu care fusese diagnosticat.

Regizorul a fost transportat la spital si, timp de mai multe ore, medicii au incercat resuscitarea lui. Din pacate, tratamentul trebuia luat foarte riguros, doza ingerata putand fi fatala.

In afara de o maladie cardiaca, regizorul suferea, printre altele, si de o insuficienta renala, pentru care facea dializa de mai multa vreme.

BIOGRAFIE: Alexandru Tocilescu, nascut pe 27 iulie 1946, este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru romani. A montat cu succes piese ca "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", "Elizaveta Bam", "Comedie rosie" (in cadrul programului Teatrului National Bucuresti "Procesul comunismului prin teatru"), "Casa Zoicai", "Eduard al III-lea", "Sfarsit de partida", "Comedie rosie" etc.

Printre filmele regizate de Alexandru Tocilescu se numara "Bani de dus, bani de-ntors" (2005), "Ultima halta in Paradis" (2002) si "Tristetea vanzatorului de sticle goale" (1981).

In 1999, Alexandru Tocilescu a primit premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol - "O scrisoare pierduta" de I. L. Caragiale, montat la Teatrul National Bucuresti, iar in 2002 i-a fost decernat premiul UNITER pentru intreaga activitate. Totodata, in 2006, Tocilescu a primit premiul pentru cea mai buna regie, cu piesa "O zi din viata lui Nicolae Ceausescu", in cadrul Festivalului Comediei Romanesti - festCO.

In luna iulie a acestui an, regizorul Alexandru Tocilescu a primit o stea pe Aleea Celebritatilor - Walk of Fame, un proiect cultural dedicat "valorilor artistice ale teatrului si filmului romanesc", situat in Piata Timpului din Capitala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0