Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dovleacul, sanatate si deliciu

de Sunt Fericita la 2017-11-27
Dovleacul, sanatate si deliciu
Pulpa fructului de dovleac este concentrata in provitamina A, continand si vitaminele C si E, minerale, glucide de calitate si fibre. Fructul si zeama de dovleac protejeaza si tonifica inima. Pulpa de dovleac actioneaza si ca diuretic, laxativ bland, combate insomnia si este, pe termen lung, eficienta contra obezitatii. Extern, dovleacul ras calmeaza arsurile si le grabeste vindecarea.


Preparate sanatoase din pulpa de dovleac

Dovleac la cuptor
: este simplu de preparat si delicios. Puteti condimenta cu scortisoara sau nucsoara.

Iata 10 motive pentru care sa mananci dovleac >>

Suc de dovleac crud. Este gustos si are efect calmant. Consumat seara in cantitati mici, cu miere de tei, combate insomnia. Pentru un efect maxim impotriva insomniei, il puteti combina si cu putin lapte – atentie insa, combinat cu lapte si miere va creste si efectul laxativ.

Grau fiert cu dovleac si miere (se poate adauga si nuca macinata). Este un desert delicios si foarte sanatos, deoarece tonifica inima, contribuie la eliminarea excesului de apa din tesuturi si induce, prin carbohidratii buni continuti, starea de bine. Preparati acest desert din arpacas, pe care il fierbeti intr-o cantitate de apa care sa fie absorbita aproape in intregime. Dupa ce stingeti focul, adaugati miere, praf de scortisoara si/ sau nucsoara si radeti dovleac direct in vasul cu grau fiert (nu radeti dinainte, ca sa preveniti oxidarea). Amestecati bine, apoi lasati sa se raceasca. Serviti acest desert caldut sau rece.

Dovleac ras cu miere. Puneti dovleacul ras intr-un borcan pe care aproape il umpleti; adaugati apoi miere, clatinand usor borcanul, pana cand borcanul este plin. Inchideti bine borcanul si pastrati-l la frigider, consumand 3-5 linguri pe zi.

Contraindicatii ale pulpei de dovleac Consumarea pulpei crude de dovleac/ a sucului este contraindicata celor care sufera de gastrita sau de ulcer gastric. Persoanele cu diabet in stare avansata nu trebuie sa consume pulpa de dovleac cruda, fiarta si cu atat mai putin dovleac copt. Pentru consumarea dovleacului copt noi recomandam consultarea prealabila a medicului chiar si in cazurile de diabet in faza incipienta.

Semintele de dovleac In medicina populara, semintele de dovleac sunt folosite din vechime pentru eliminarea viermilor intestinali si pentru vindecarea afectiunilor prostatei. Semintele de dovleac sunt eficiente si in tratarea inflamatiilor articulare. In acest scop, se lasa la muiat in apa (3 linguri la o cana de apa) si apoi se dau prin masina de tocat.

Semintele tocate se amesteca bine in apa in care au fost tinute, consumandu-se apoi pasta obtinuta. Semintele de dovleac constituie un excelent mineralizant si datorita continutului ridicat de zinc previn, consumate pe termen lung, aparitia sau dezvoltarea osteoporozei. Prin grasimile bune, magneziul si zincul din compozitia lor, reprezinta unul dintre primii aliati ai inimii, reduc colesterolul rau si ajuta la combaterea stresului.

De-asemenea, consumul lor reduce probabilitatea aparitiei cancerului. Pentru a beneficia de calitatile lor, consumati semintele de dovleac in stare cruda (nu prajite). Puteti folosi aceste seminte si in salate, pe care le va imbogati cu aroma lor delicata. Atentie: semintele de dovleac actioneaza si ca anafrodisiac (mai ales in cazul hiperexcitabilitatii sexuale), fara insa a avea un efect puternic.

Florile de dovleac Infloresc din luna iulie pana in septembrie si sunt folosite la prepararea unor mancaruri si deserturi, datorita aromei lor subtile si placute.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dovleac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre semintele de dovleac

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0