Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dr Oz: 4 dureri care iti pot semnala ca ai cancer

de Alina Ilie la 2016-12-14
Dr Oz: 4 dureri care iti pot semnala ca ai cancer
Unele probleme de sanatate pe care le ignoram pot sa ascunda boli grave, precum cancerul. In continuare va prezentam cele mai frecvente 4 tipuri de dureri pe care celebrul Dr. Oz ne recomanda sa le tratam cu atentie si sa ne prezentam la un consult medical in cazul in care simptomele persista timp indelungat:


Orice durere care nu se amelioreaza in urma administrarii de analgezice obisnuite (antiinflamatoare nesteroidiene, paracetamol, algocalmin) trebuie investigata deoarece poate fi un semn de boala grava. Durerea neoplazica apare doar dupa ce cancerul s-a extins destul de mult si afecteaza nervi sau alte organe.

1. Durerea de spate poate sa insemne ca ai cancer pancreatic

Peste 44.000 de cazuri noi cancer pancreatic sunt diagnosticate in fiecare an, o boala care, de cele mai multe ori, se depisteaza in stadii avansate. Pancreasul este un organ localizat in spatele stomacului, acesta fiind motivul pentru care tumorile sunt adesea greu de detectat.
 
Doctorul Mehmet Oz explica faptul ca atunci cand celulele tumorale distrug pancreasul, apar durerile puternice de spate. Asadar, daca durerea nu trece cu antiinflamatoare, este indicat este sa mergeti de urgenta la medic.

2. Simptomele asemanatoare gripei pot sa insemne ca ai cancer limfatic

Potrivit doctorului, peste 75.000 de cazuri de cancer limfatic sunt diagnosticate in fiecare an.

Limfomul poate fi situat in diverse parti ale organismul: splina, axile, amigdale si maduva osoasa. Este o forma de cancer care ataca celulele albe ale sangelui (limfocite) care sunt o parte importanta a sistemului imunitar Simptomele pot fi asemanatoare gripei: transpiratii nocturne, stari febrile, ganglioni inflamati.
Daca simptomele persista mai mult de o saptamana consultati medicul.

3. Durerea resimtita la nivelul bratelor poate sa insemne cancer pulmonar

Una din cinci femei nefumatoare sunt diagnosticate cu cancer pulmonar, avertizeaza Dr. Oz care sustine ca pe langa simptomele de tuse persistenta si respiratie ingreunata, cancerul pulmonar poate sa dea dureri la nivelul bratelor, a umerilor sau a gatului. Cancerul blocheaza vasele de sange si cauzeaza iritatii locale. Spre deosebire de durerile musculare de la nivelul bratelor, acest tip de durere este constanta si asemanatoare cu cea cauzata de artrita.

4. Balonarea poate sa insemne cancer de colon

Balonarea este una din cele mai frecvente acuze cu care femeile se confrunta zilnic. Alte semne sugestive pentru cancerul de colon sunt modificarile tranzitului intestinal, care pot fi diaree sau constipatie, balonare, flatulenta.
Daca senzatia de balonare se mentine mai mult de cateva saptamani si este zilnica, specialistii insista sa va adresati medicului curant, sau medicului de familie.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 21 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boli grave

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0