Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dr. OZ: Tratamente alternative pentru durerea cronica

Dr. OZ: Tratamente alternative pentru durerea cronica
Femeile, intr-o masura mai mare decat barbatii, traiesc cu dureri intense luni bune sau chiar ani, dar ultimele cercetari arata ca exista terapii alternative care ofera alinare.


Sursa durerii cronice poate fi dificil de identificat, durerea nu poate fi masurata, iar medicul nici nu poate folosi fire de sutura pentru a o vindeca. Si, dintr-un motiv pe care stiinta nu-l poate explica, majoritatea celor care sufera de durere cronica (definita ca un disconfort ce dureaza intre trei si sase luni sau chiar mai mult) sunt femei. Femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii sa faca artrita reumatoida, de exemplu, si de sapte ori mai predispuse spre fibromialgie.
Generatii intregi, singurul tratament oferit a constat in antiinflamatoare. Dar ingerarea prelungita a acestora duce la tot felul de alte probleme: ulcere, ficat bolnav si dependenta. 
Vestea buna este ca managementul durerii este o zona in care tratamentele fara medicamente arata rezultate promitatoare.
1. Durere in zona lombara.
Cam 84% dintre oameni sufera de dureri de spate, in zona lombara, la un moment dat in viata lor, fie din cauza unei lovituri, a pozitiei proaste la calculator sau a osteoporozei care duce la fracturi ale coloanei in partea inferioara. Durerile pot fi atat de intense, incat dau socoteala pentru 385 de milioane de zile de concediu medical, numai in Statele Unite, in fiecare an. Daca ai dureri cronice, cel mai bine este sa incepi imediat sa te misti, pentru a mentine flexibilitatea muschilor. Evita insa activitati prea intense si incearca sa incalzesti muschii prea incercati sau suferinzi. Disconfortul ar trebui sa treca in cateva saptamani. In cazul celor care au o durere cronica, aceasta se prea poate sa nu dispara niciodata cu totul.
Alternativa: Tratament manual osteopatic
Un fizioterapeut osteopat va lucra asupra tesutului moale din preajma muschilor inflamati sau va aplica presiune in zone speciale de-a lungul spatelui (puncte trigger miofasciale), unde muschii sunt tari. 
2. Osteoatrita la genunchi.
Durerea apare din cauza lipsei cartilajului. Pe masura ce cartilajul se macina, contactul os pe os poate declansa durerea ce poate fi de la usoara la grava. Este mai des intalnita in randul persoanelor obeze (caci excesul de greutate creste presiunea asupra incheieturiloe) si al celor mai in varsta (cartilajele se deterioreaza cu varsta), dar poate aparea si in urma unui accident. Injectiile cu cortizon sunt o optiune, dar excesul poate sa le faca rau incheieturilor si, de aceea, medicii limiteaza numarul de injectii pe care un pacient le poate face intr-un an.
Alternativa: Acupunctura.
Aceasta este o metoda folosita de secole si dovezile arata ca este excelenta in tratarea osteoartritei la genunchi. Un studiu din 2012 a aratat ca acupunctura este un substitut ieftin al operatiei la genunchi, oferind o reducere subtantiala a durerii pentru o treime din pacienti. Cercetatorii cred ca acele le dau semnale nervilor sa puna creierul sa elibereze endorfine, antiinflamatoare naturale ale corpului.
3. Durerile de sciatica
Sciatica afecteaza pana la 5% din femei si se refera la durerea care incepe in partea inferioara a spatelui si radiaza inspre solduri, cuprinzand si picioarele. Durerea poate varia semnificativ, de la o senzatie de arsura la amorteala si piscaturi. Hernia de disc este unul din principalii vinovati, dar accidentele, obezitatea si chiar statul prelungit pe scaun poate declansa afectiunea.
Alternativa: Fizioterapia.
Desi durerea atroce te face sa-ti doresti orice in afara de sport, inactivitatea prelungita inrautateste durerea. Odata ce trece episodul de durere acuta (odihneste-te o zi, doua), fizioterapia te poate ajuta sa previi accentuarea ranirii spatelui, din cauza posturii incorecte si sa cresti flexibilitatea si intarirea muschilor care sustin spatele. Studiile arata ca 79% dintre pacientii cu sciatica ce au primit fizioterapie, pe langa tratamentul de rutina si medicamente, s-au recuperat complet sau semnificativ intr-un an, in timp ce numai 56% dintre pacientii care nu au facut fizioterapie au raportat acelasi lucru.

Sursa foto: www.sxc.hu
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cronica

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dr. oz

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0