Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dragostea e o salata, zice cantecul. De fapt, asa si trebuie sa fie

Dragostea e o salata, zice cantecul. De fapt, asa si trebuie sa fie
Multi facem greseala de a cauta o relatie care sa ne completeze, sa ne faca sa ne simtim impliniti, insa, de cele mai multe ori, indiferent cat de apropiati am fi de cineva, se intampla "ceva" care strica totul. Acest sentiment vine dinlauntrul nostru, nu din cauza celuilalt sau a relatiei. De multe ori o relatie sanatoasa este asemanata cu un puzzle, pentru ca se spune ca trebuie sa faci aia sau asta ca totul sa mearga bine si relatia sa dureze. Aceasta este, dupa parerea psihologului clinician Lisa Firestone, o greseala des intalnita.


Iluzia aceasta de uniune totala, de contopire pana la formarea unui intreg absolut seamana cu un terci, daca e sa comparam cu un termen culinar pentru a ne fi mai usor sa intelegem, si nu cu o salata. Desi poate parea ciudata, aceasta analogie simplifica lucrurile: intr-un cuplu, cea mai mare provocare problema cu care se confrunta partenerii este sa isi mentina fiecare identitatea proprie. Pana la urma, si diferentele sunt cele care unesc doi oameni; daca amandoi partenerii ar face aceleasi lucruri sunt sanse mai mari sa apara monotonia si plictiseala. Ideea cu iubirea vazuta ca o salata se refera la faptul ca, desi doi oameni sunt impreuna, isi pastreaza fiecare individualitatea si nu se pierd atat de mult in relatie pana in punctul in care nici ei nu mai stiu cine sunt. Cu cat fiecare partener se simte mai sanatos din punct de vedere psihic si mai implinit, cu atat relatia va deveni mai puternica.

S-a dovedit ca oamenii care sunt mai centrati pe sine au sanse mai mari de a se angaja intr-o relatie. La polul opus, o persoana care incearsa sa isi rezolve anumite probleme personale prin intermediul unei relatii este o veriga slaba, pentru ca risca sa distruga, in cele din urma, chiar relatia de care are atat de multa nevoie. De exemplu, cineva care nu a primit suficienta iubire si sprijin in trecut, copil fiind, tinde, in cadrul relatiei, ca adult, sa isi sufoce partenerul cu nevoia de afectiune si atentie.

Dragostea adevarata exista numai atunci cand partenerii se iubesc unul pe altul asa cum sunt, cand isi apreciaza unul altuia telurile in viata, separat de nevoile si interesele personale; cand fiecare partener intelege ca motivele, dorintele si aspiratiile celuilalt sunt la fel de importante ca ale lor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0