Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dulce si de-ndata: Mousse de ciocolata

Dulce si de-ndata: Mousse de ciocolata
Cand mergi la restaurant si comanzi mousse de ciocolata, o sa primesti un desert care este bogat ca textura, semenea unei budinci, dar si usor ca aerul. Totusi, nu trebuie sa iesi din casa, pentru a te rasfata cu un asemenea deliciu. Poti sa-l faci si la tine acasa. Este usor si ingredientele nu sunt deloc scumpe. Si vorbim despre un desert pe care il poti oferi unui numar mai mare de invitati sau doar familiei tale.


De ce ai nevoie:
Un cutit ascutit
Vas de pus la microunde
Vas cu deschidere ampla
Un vas mai mic
Blender
Spatula de plastic
170 g ciocolata
2 lingurite de unt
3 oua mari
1/8 lingurita de crema de tartar*
3 lingurite de zahar granulat
¾ cana de smantana lichida
Instructiuni:
1. Taie ciocolata in bucati mici cu cuttul si pune-o in vasul ce poate fi bagat la microunde. Pune la cuptor 30 de secunde, apoi verifica care este gradul de topire al ciocolatei. Scoate ciocolata.
2. Adauga untul si amesteca pana se topeste si untul si este bine incorporat in ciocolata. Untul lasat la temperatura camerei se va topi mai repede. Pune amestecul deoparte.
3. Sparge un ou intr-un vas mediu si separa galbenusul de albus. Fa acelasi lucru si cu celellate doua oua. Pune galbenusurile deoparte.
4. Pune zahar pe albus si bate pana cand se face spuma care nu cade daca rastorni vasul.
5. Pune smantana in vasul larg si bate-o cu mixerul pana se intareste.
6. Ia jumatate din albusurile batute si pune-o in vasul cu ciocolata. Mesteca cu spatula de plastic pana la omogenizarea perfecta. Adauga si restul albusurilor.
7. Rastoarna amestecul cu ciocolata peste cel cu frisca si ameseca. Pune in patru cupe si baga 30 de minute la frigider.
* Crema de tartar este forma de pudra de acid tartric, o substanta care se face, la partea de jos a butoaielor de vin atunci cand acesta fierbe. Se adaugă la retete din trei motive:
pentru a stabiliza albusurile de ou (atunci cand facem bezea),
pentru a actiona ca agent de dospire in bunatati coapte (folosita in combinatie cu bicarbonatul de sodiu)
pentru a face glazura si glazura cremoasa (aceasta previne cristalizarea zaharului).
Cu ce poate fi inlocuita:
- pentru a bate albusuri de ou - o cantitate egala de otet alb sau suc de lamaie (sau uita de crema de tartru),
- ca agent de dospire – inlocuieste bicarbonatul de sodiu si crema de tartru din reteta cu praf de copt,
- pentru glazura - nu este necesara inlocuirea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0