Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Dulce si de-ndata: Mousse de ciocolata

Dulce si de-ndata: Mousse de ciocolata
Dulce si de-ndata: Mousse de ciocolata

Cand mergi la restaurant si comanzi mousse de ciocolata, o sa primesti un desert care este bogat ca textura, semenea unei budinci, dar si usor ca aerul. Totusi, nu trebuie sa iesi din casa, pentru a te rasfata cu un asemenea deliciu. Poti sa-l faci si la tine acasa. Este usor si ingredientele nu sunt deloc scumpe. Si vorbim despre un desert pe care il poti oferi unui numar mai mare de invitati sau doar familiei tale.


De ce ai nevoie:
Un cutit ascutit
Vas de pus la microunde
Vas cu deschidere ampla
Un vas mai mic
Blender
Spatula de plastic
170 g ciocolata
2 lingurite de unt
3 oua mari
1/8 lingurita de crema de tartar*
3 lingurite de zahar granulat
¾ cana de smantana lichida
Instructiuni:
1. Taie ciocolata in bucati mici cu cuttul si pune-o in vasul ce poate fi bagat la microunde. Pune la cuptor 30 de secunde, apoi verifica care este gradul de topire al ciocolatei. Scoate ciocolata.
2. Adauga untul si amesteca pana se topeste si untul si este bine incorporat in ciocolata. Untul lasat la temperatura camerei se va topi mai repede. Pune amestecul deoparte.
3. Sparge un ou intr-un vas mediu si separa galbenusul de albus. Fa acelasi lucru si cu celellate doua oua. Pune galbenusurile deoparte.
4. Pune zahar pe albus si bate pana cand se face spuma care nu cade daca rastorni vasul.
5. Pune smantana in vasul larg si bate-o cu mixerul pana se intareste.
6. Ia jumatate din albusurile batute si pune-o in vasul cu ciocolata. Mesteca cu spatula de plastic pana la omogenizarea perfecta. Adauga si restul albusurilor.
7. Rastoarna amestecul cu ciocolata peste cel cu frisca si ameseca. Pune in patru cupe si baga 30 de minute la frigider.
* Crema de tartar este forma de pudra de acid tartric, o substanta care se face, la partea de jos a butoaielor de vin atunci cand acesta fierbe. Se adaugă la retete din trei motive:
pentru a stabiliza albusurile de ou (atunci cand facem bezea),
pentru a actiona ca agent de dospire in bunatati coapte (folosita in combinatie cu bicarbonatul de sodiu)
pentru a face glazura si glazura cremoasa (aceasta previne cristalizarea zaharului).
Cu ce poate fi inlocuita:
- pentru a bate albusuri de ou - o cantitate egala de otet alb sau suc de lamaie (sau uita de crema de tartru),
- ca agent de dospire – inlocuieste bicarbonatul de sodiu si crema de tartru din reteta cu praf de copt,
- pentru glazura - nu este necesara inlocuirea.
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ciocolata

Spune-ne opinia ta despre "Dulce si de-ndata: Mousse de ciocolata"



9 - 1 =

Cele mai citite articole

Este important sa acorzi o atentie deosebita administrarii medicamentelor deoarece acestea pot ...
Este important sa cunoastem ce influenta au asupra sanatatii noastre alimentele acide si alcaline. ...
In secolul stresului si al poluarii, interactionam zilnic cu peste 80.000 de chimicale toxice, pe ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
informatii foarte valoroase si la indemiina oricui sa le aplice. le voi pune in practica . multumesc
Foarte interesant.Voi incerca si eu cu siguranta.
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton