Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dulceata de afine

de Alina Ilie la 2014-09-12
Dulceata de afine
O mana de afine reprezinta gustarea ideala intre mese. Antioxidantii din compozitia lor protejeaza organismul de radicalii liberi care pot afecta celulele, ducand la aparitia bolilor cardiovasculare.


Iata o dulceata de sezon, foarte gustoasa, care se prepara fara prea mult efort. Dulceata de afine este perfecta pentru papanasi!
Stiati ca cele mai bune afine sunt cele care au un aspect prafuit? Acestea trebuie spalate doar in momentul in care sunt preparate, in caz contrar pierzandu-si proprietatile. Sunt foarte bogate in vitamine, cum ar fi vitamina C, K si B6 si in minerale precum fosfor si mangan.
Potrivit specialistilor, afinele pot preveni cancerul. Cercetatorii au descoperit ca au o concentratie mare de antocianina si astfel pot stopa dezvoltarea celulelor canceroase.
Reteta de mai jos este pentru 1 kg de afine, dar daca vreti o cantitate mai mare, dubleaza ingredientele. Din aceasta cantitate vor iesi 3-4 borcane de 250 g.
Ingrediente:
- 1 kg afine;
- 700 g zahar.
- zeama de la o lamaie mica.
- 200 ml apa.
Cum se prepara dulceata de afine:
Afinele, curatate de codite si spalate bine cu apa rece se fierb la foc mic, se adauga zaharul si apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn pentru a nu se lipi de vas. Dupa 15 minute adaugati si zeama de lamaie.
Amestecati des, cu atentie, pentru a nu zdrobi afinele si le fierbeti aproximativ 25-30 de minute.
Pentru a verifica daca dulceata este gata, puneti 2 lingurite pe o farfurie; daca dupa racire este gelatinoasa inseamna ca este gata.
Opriti focul si lasati cateva minute sa se raceasca. Intre timp pregatiti borcanele care trebuie sa fie perfect curate si uscate.
Se ia vasul de pe foc, se pune dulceata in borcane cu ajutorul unui polonic si se capseaza bine. Atentie, asezati borcanele peste lama unui cutit pentru a nu se crapa.
Intoarceti borcanele cu capacul in jos pentru 10 minute, apoi le acoperiti cu o patura. Dupa ce s-au racit le depozitati in camara sau pivnita.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre papanasi

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0