Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Dulceata de afine

Dulceata de afine
Dulceata de afine

O mana de afine reprezinta gustarea ideala intre mese. Antioxidantii din compozitia lor protejeaza organismul de radicalii liberi care pot afecta celulele, ducand la aparitia bolilor cardiovasculare.


Iata o dulceata de sezon, foarte gustoasa, care se prepara fara prea mult efort. Dulceata de afine este perfecta pentru papanasi!
Stiati ca cele mai bune afine sunt cele care au un aspect prafuit? Acestea trebuie spalate doar in momentul in care sunt preparate, in caz contrar pierzandu-si proprietatile. Sunt foarte bogate in vitamine, cum ar fi vitamina C, K si B6 si in minerale precum fosfor si mangan.
Potrivit specialistilor, afinele pot preveni cancerul. Cercetatorii au descoperit ca au o concentratie mare de antocianina si astfel pot stopa dezvoltarea celulelor canceroase.
Reteta de mai jos este pentru 1 kg de afine, dar daca vreti o cantitate mai mare, dubleaza ingredientele. Din aceasta cantitate vor iesi 3-4 borcane de 250 g.
Ingrediente:
- 1 kg afine;
- 700 g zahar.
- zeama de la o lamaie mica.
- 200 ml apa.
Cum se prepara dulceata de afine:
Afinele, curatate de codite si spalate bine cu apa rece se fierb la foc mic, se adauga zaharul si apa si se amesteca bine cu o lingura de lemn pentru a nu se lipi de vas. Dupa 15 minute adaugati si zeama de lamaie.
Amestecati des, cu atentie, pentru a nu zdrobi afinele si le fierbeti aproximativ 25-30 de minute.
Pentru a verifica daca dulceata este gata, puneti 2 lingurite pe o farfurie; daca dupa racire este gelatinoasa inseamna ca este gata.
Opriti focul si lasati cateva minute sa se raceasca. Intre timp pregatiti borcanele care trebuie sa fie perfect curate si uscate.
Se ia vasul de pe foc, se pune dulceata in borcane cu ajutorul unui polonic si se capseaza bine. Atentie, asezati borcanele peste lama unui cutit pentru a nu se crapa.
Intoarceti borcanele cu capacul in jos pentru 10 minute, apoi le acoperiti cu o patura. Dupa ce s-au racit le depozitati in camara sau pivnita.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre antioxidanti

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Spune-ne opinia ta despre "Dulceata de afine"



2 + 4 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Dulceata de afine"

doina @ 25-Aug-2015
"excelenta! foarte sanatoasa, nu am racit intreaga iarna. Am consumat zilnic 1-2 lingurite de dulceata. Eu am preparat-o cu mai putin zahar, numai 300 grame1 kg de afine si cu 1 plic de gelfix super 3:1. A iesit ca un jeleu, dar aroma fructelor s-a pastrat foarte bine"
raluca @ 14-Sep-2014
"am sa incerc si eu reteta"

Cele mai citite articole

In fiecare an, pe 20 iulie este sarbatorit Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul, care are parte de o ...
Vitamina K este o vitamina solubila in grasimi care joaca un rol important in coagularea sangelui. ...
Ca sa ai podoaba capilara sanatoasa, stralucitoare si plina de vitalitate, nu este suficient sa o ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton