Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Durata vietii tale depinde de...

Durata vietii tale depinde de...
Copiii nascuti din femei obeze sunt cu 35% mai predispusi sa moara prematur la varsta adulta, arata un nou studiu al cercetatorilor din Scotia citat de AFP. Oamenii de stiinta au monitorizat 37.709 copii ai 28.540 de mame care au nascut intre 1950 si 1976. In momentul studiului, copiii aveau intre 34 si 61 de ani.


Pe langa acesti subiecti, au mai fost inclusi in cercetare si 6.551 de copii care murisera inainte de debutul studiului.
In momentul nasterii, 21% dintre mame erau supraponderale, cu un indice de masa corporala intre 25 si 29,9 si 4% obeze (IMC mai mare de 30).
Rezultatele arata ca dezvoltarea intrauterina are un efect de lunga durata asupra riscului fatului de a deceda prematur la varsta adulta. Astfel, „copiii mamelor obeze sunt cu 35% mai predispusi sa moara inainte de varsta de 55 de ani si cei ai femeilor supraponderake cu 11% mai predispusi sa treaca in nefiinta inainte de a ajunge la caesta varsta, in comparatie cu copiii nascuti de mame cu greutate normale”, precizeaza Rebecca Reynolds, coautor al studiului si profesor la Universitatea Edinburgh.
Pe langa asta, bebelusii nascuti din mame obeze prezinta un risc de 42% mai mare de a fi internati la varsta adulta in spital din cauza unor probleme cardiace.
Conditiile din uter duc la aparitia unor schimbari care se mentin de-a lungul vietii, cum ar fi controlul apetitului si functionarea metabolismului.
In concluzie, faptul ca mama este supraponderala, pretul este platit de copil.
Lucrurile sunt si mai complicate in zilele noastre, in conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca peste 1,4 miliarde de adulti cu varste peste 20 de ani erau supraponderali in 2008, numarul fiind aproape dublu decat cel din 1980. Cel putin 2,8 miliarde de adulti mor in fiecare an ca rezultat la unor probleme de sanatate asociat greutatii excesive.

Sursa articol: AFP
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre probleme cardiace

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0