Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eliminarea painii din alimentatie: avantaje si dezavantaje

de Sunt Fericita la 2018-05-11
Eliminarea painii din alimentatie: avantaje si dezavantaje
Vara e deja aici, asadar cautam metode prin care sa mai pierdem din kilogramele acumulate pana acum. Eliminare painii din alimentatie suna ca o varianta foarte buna, insa cat de in regula este sa procedam astfel? Sa aflam impreuna.


Indiferent de motivele pentru care iti doresti sa slabesti, e stiut ca multe diete recomanda scaderea consumului de carbohidrati. Unul dintre alimentele cu continut ridicat de carbohidrati pe care il iubim si consumam aproape zilnic este painea. Asadar, putem sa eliminam paine din dieta zilnica pentru a slabi sanatos si eficient?

Eliminare paine din dieta - carbohidratii

 
In primul rand, ar trebui sa avem in vedere faptul ca painea reprezinta principala noastra sursa de carbohidrati, dar si ceva care merge in combinatie cu aproape orice. Uneori, painea este consumata si goala si reprezinta o gustare rapida si buna pentru a astampara foamea. Trebuie sa precizam din start ca eliminarea painii din alimentatia noastra zilnica va avea efecte benefice si, deopotriva, negative. Vei observa ca eliminarea carbohidratilor din alimentatie impreuna cu un stil de viata cat de cat activ va produce efecte imediate pentru scaderea in greutate. Atentie, nu elimini sub nicio forma grasimea in plus, ci elimini foarte multa apa din organism. Fiecare gram de carbohidrat depozitat in organism sub forma de glicogen are nevoie de trei-patru ori cantitatea acestuia in apa.
 
In al doilea rand, creierul nostru se hraneste intr-o buna masura cu carbohidrati, iar reducerea sau eliminarea completa a acestora din organism va face corpul sa consume din rezervele de glicogen. Dupa terminarea acestora, tesutul adipos va incepe sa se descompuna. Asta poate aduce mai multe batai de cap precum: respiratia urat mirositoare, gura uscata, oboseala, ameteala sau insomnii.
 
In al treilea rand, e important sa stim ce fel de carbohidrati eliminam din alimentatia de zi cu zi. Un studiu publicat in revista de specialitate Plos One arata ca carbohidratii rafinati, care influenteaza direct nivelul de acid palmitoleic din corp, cresc automat riscul de aparitie a bolilor de inima si a diabetului zaharat de tip II, in timp ce carbohidratii proveniti din produse din cereale integrale au capacitatea de echilibra colesterolul din sange si chiar de a diminua riscul aparitie bolilor cardiace, a atacului vascular cerebral, al obezitatii si al diabetului. Din aceste motiv este recomandata eliminare carbohidratilor rafinati din alimentatie.

Eliminare paine din dieta - efecte adverse neplacute

In al patrulea rand, un aspect important al renuntarii la paine este legat de catre posibilitatea aparitiei constipatiei. Produsele din cereale integrale sunt nu doar o sursa de carbohidrati buni, dar si de fibre, acesti nutrienti fiind esential in mentinerea unui bun tranzit intestinal. Daca elimini carbohidratii, elimini si fibrele si, implicit, risti sa dobandesti constipatie.
 
Finalmente, trebuie sa intelegem faptul ca o dieta echilibrata si adaptata stilului nostru de viata nu se face peste noapte sau pocnind din degete. Va trebui sa inveti cum sa iti intelegi corpul si sa-i oferi ceea ce ii trebuie pentru a nu avea nicio problema de sanatate. Stim ca e necesar sa te expui la tot felul de substante nocive de-a lungul zilei si la cantitati mari de stres pentru a-ti putea castiga traiul, asadar va trebui sa iti gasesti metode pentru a te relaxa si elimina stresul, inainte de a te apuca de o dieta. Nu lasa planurile pentru infrumusetare sa-ti doboare echilibrul psihic.
 
Noi, fetele de la suntfericita.manager.ro iti dorim succes si suntem alaturi de tine cu sfaturi si variante de diete care sa ti se potriveasca!
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.61 din 5 - 14 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre carbohidrati

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0