Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Este benefic consumul cojii de paine?

Este benefic consumul cojii de paine?
de la 2018-06-21
Este benefic consumul cojii de paine?

Nicio persoana nu poate sa reziste tentatiei de a manca paine calda, iar de multe ori, coaja de paine crocanta este preferata.


Totusi, specialistii atrag atentia ca aceasta contine substante nocive pentru sanatate, motiv pentru care n-ar trebui sa fie consumata.
 
Concret, in momentul in care coca e bagata la cupor trece printr-un proces nociv care transforma produsul de baza intr-o paine toxica.

Potrivit nutritionistilor, coaja de paine este si cancerigena.
 
Conform expertilor, coaja de paine contine acrilamida, o substanta regasita si pe suprafata altor alimente procesate termic, intre care cartofii prajiti sau carnea facuta pe gratar ori prajita, iar de cele mai multe ori, acesta afecteaza colonul.
 
Potrivit unor studii de specialitate realizate de oamenii de stiinta in 2015, aceasta substanta face parte din topul celor cu potential cancerigen. De aceea, pentru a preintampina aparitia acrilamidei, specialistii din alimentatie de la Comisia Europeana recomanda ca painea sa fie coapta la temperaturi mult mai reduse, astfel ca preparatul sa aiba o coaja mai deschisa la culoare.
 
De asemenea, se pare ca in cazul in care painea e prea coapta ii creste indicele glicemic, ceea ce face ca painea sa fie si mai toxica si mai periculoasa pentru persoanele care vor sa slabeasca.
 
Pentru a va proteja de efectele nocive ale acestei substante este bine ca orice produs preparat acasa, fie ca e vorba de paine, carne la gratar sau prajituri este bine sa nu se arda, iar in cazul in se intampla asta, acea parte sa fie indepartata.



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Spune-ne opinia ta despre "Este benefic consumul cojii de paine?"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 + 5 =

Cele mai citite articole

Viata ne aduce pe toti in momente in care simtim ca nu mai putem sa ne ridicam de jos, ca nu mai ...
Un studiu demonstreaza ce se intampla atunci cand mai multe antibiotice sunt combinate, iar anumite ...
Cele mai importante beneficii ale ceaiului de lavanda includ relaxarea corpului, reducerea ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Vreu un regim care nu mi se face foame nici pofta de dulce si care sa ma ...
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0