Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este copilul meu normal?

Este copilul meu normal?
Esti la capatul rabdarilor. Copilul tau este din ce in ce mai dificil de stapanit, are probleme la invatatura sau ii este greu sa-si gaseasca prieteni sau sa si-i pastreze. Stii ca ceva nu este tocmai in regula, dar toata lumea iti spune ca este doar o faza. Va creste si o va depasi.


Ramai insa cu un sentiment de neliniste. „Este copilul meu normal?” te intrebi atunci.
Aceasta este o intrebare capcana care nu are raspuns corect sau gresit. De-a lungul anilor, definitia normalului s-a schimbat. Copiii ai caror parinti si profesori ii etichetau odata ca fiind „plini de viata” sau „visatori” sunt acum diagnosticati cu ADHD, autism sau alta tulburare specifica.
In zilele noastre, expertii estimeaza ca 12% dintre copiii de varsta scolara si 20% dintre baietii adolescenti sunt diagnosticati cu ADHD. Iar numarul copiilor de scoala cu dizabilitati de invatare urca pana la 20%, 1,5% dintre acestia fiind diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului.
Nu e deci de mirare ca parintii sunt din ce in ce mai terifiati de faptul ca micutii lor ar putea sa nu fie „normali”.
Redefineste normalul.
Ca sa raspundem rapid la intrebarea din titlu: Nimeni nu este cu adevarat normal.
Nu exista asa ceva, „copil normal” adica. Cu totii, parinti si copii deopotriva, avem defecte. Cultivarea compasiunii si a capacitatii de autoiertare sunt componente importante cu care trebuie sa lucram pentru a ne percepe sinele cu „defecte”. 
Desi incercam inerent sa ne iertam copiii si sa gasim scuze pentru comportamentele lor dificile sau pentru luptele lor interioare, intrebarea persista: este ceva in neregula? O sa fie copilul meu ok?
Provocarea parintilor de azi consta in a recunoaste cand comportamentele si abilitatile copilului sunt suficient de diferite de ale altor copii pentru a-i influenta viata in mod semnificativ. Si unele afectiuni trebuie identificate de timpuriu, caci interventia rapida poate fi importanta pentru copii.
Iar unele afectiuni devin mai greu de abordat pe masura ce copilul creste, mai ales daca ne dorim ca stima de sine sa ramana intacta.
Cum stii deci ca ai un copil care intra in categoria descrisa mai sus?
3 semne ca e timpul sa verifici amanuntit ce se intampla
Daca ai trecut prin oricare din situatiile de mai jos, e bine sa consulti un specialist pentru a asigura succesul copilului tau:
1. Instinctul iti spune ca ceva nu e bine. Doctorul iti tot spune sa astepti. Prietenii te linistesc, caci va creste. Dar, in inima ta, simti ca e ceva diferit la copilul tau. Ai incredere in instinctul tau si cerceteaza problema.
2. Copilul vine mereu acasa descurajat, uraste scoala sau face afirmatii gen „Sunt bleg”. Copiii sunt mai ascutiti la minte decat credem noi. Ei isi dau seama de ierarhia in clasa si stiu sa se plaseze in raport cu colegii. Daca nu mai vrea sa mearga la scoala sau este ostracizat de alti copii, mergi al specialist pentru evaluare, in vederea depistarii eventualelor dizabilitati sau afectiuni.
3. Un profesor sau bona ti-a sugerat sa mergi cu copilul la doctor. Cadrele didactice nu sunt incantate sa identifice probleme la copii. Au mult de lucru si multi copii la care sa se gandeasca, asa ca spera ca lucrurile sa decurga lin. Niciun cadru didactic nu-si doreste sa sperie parintii, asa ca ia-i recomandarile in serios.

Sursa foto: www.sxc.hu

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre despre copii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0