Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este oare glutenul cauza tuturor bolilor?

de Alina Negrutiu la 2014-05-15
Este oare glutenul cauza tuturor bolilor?
Cat de ironic ar fi sa se descopere ca cel mai pretuit produs la culturii occidentale – graul – sa fie cauza epidemiei globale de depresie?! Recent au fost descoperite proprietatile neurotoxice si psihoactive ale graului. Multe decenii s-a considerat ca efectele adverse la nivel gastrointestinal ale glutenului sunt rare si limitate la cei cu boala celiaca. Numai ca acum incepem sa ne dam seama ca "regele cerealelor" are o forta debilitanta in dieta occidentala si ar trebui evitat.


Exista cercetari bine documentate care au in vedere legatura dintre grau si schizofrenie, autism, flux sangvin catre creier redus, tulburari neurologice autoimune si multe alte reactii neurotoxice. 
Fiecare bob contine un microgram de aglutinina germenului de grau (WGA). Chiar si in cantitati mici, WGA poate avea efecte adverse serioase: inflamatorii, imunotoxice, nneurotoxice. WGA trece de bariera vaselor de sange si ataca invelisul nervilor (mielina), fiind capabila sa inhibe factorul de crestere al nervilor (important pentru crestere, intretinere si supravietuire a neuronilor). 
Majoritatea oamenilor cred ca cerealele trebuie incluse in orice dieta sanatoasa, mai ales cele integrale, cum ar fi graul integral. Cerealele integrale sunt si printre putinele alimente care pot spune pe eticheta ca ajuta sanatatea, reducand riscul bolilor de inima si de aparitie a anumitor tipuri de cancer.
Din nefericire, multe cercetari arata ca cerealele integrale, graul in special (da, si cel organic), pot afecta sanatatea, atat fizica, dar si mentala. 
Stii ca, daca mananci o galeata de aripioare picante si multi cartofi prajiti pe care le uzi cu bauturi carbogazoase, iti scurtezi viata. Dar o felie de paine neagra crocanta nu are cum sa-ti faca rau, nu? Ei bine, painea contine gluten, o proteina ce se gaseste in grau, dar si in alte cereale cu spic. Glutenul este ascuns in pizza, paste, paine si in multe alimente procesate (se zvoneste ca se adauga gluten doar pentru ca amplifica senzatia de foame).
Numai ca glutenul el poate aduce multora complicatii. Un ampu studiu recent publicat in revista Journal of the American Medical Association a conchis ca persoanele cu boala celiaca diagnosticata, nediagnosticata si latenta cu sensibilitate la gluten sunt supusi riscului mortalitatii, in special din cauza bolilro de inima si a cancerului.
Studiul a analizat datele de la aproape 30.000 de pacienti intre 1969 si 2008 si a examinat decesele pe trei grupe: cei cu boala celiaca, cei cu inflamatii ale intestinului, dara fara boala celiaca si cei cu sensibilitate la gluten (anticorpi la gluten, dar biopsie intesinala negativa).
Concluziile sunt dramatice. 39% risc cerscut de mortalitate in randul celor cu boala celiaca, 72% risc cerscut in randul celora cu inflamatii ale intestinului legate de gluten si 25% risc mai mare pentru cei cu sensibilitate la gluten, dara fara boala celiaca.
Ceea ce inseamna ca, si fara boala celiaca, poti avea probleme de santate serioase – chiar muri – in urma consumului de gluten.
Si totusi 99% dintre cei care au o problema cu glutenul nu stiu de ea si isi atribuie neplacerile altuie factor. Cu toate ca sensibilitatea la gluten este in proportie de suta la suta vindecabila. 
 
 
Surse: drhyman.com, wakeup-world.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre gluten

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre boala celiaca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0