Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Esti mai slaba, deci mai sanatoasa?

Esti mai slaba, deci mai sanatoasa?
Doctorii spun ca ne concentram prea mult atentia pe greutate, cand persoanele normo sau subponderale pot avea cea mai periculoasa forma de grasime, cea viscerala, fara a sti acest lucru. Persoanele cu un metabolism de vis si gene magice pot sa nu arate, dar si ele sfera din cauza acelorasi probleme medicale ca persoanele obeze: diabet de tip 2, tensiunea arteriala ridicata, coelsterol marit si glicemie iesita de sub control.


Ar trebui sa fie evident, dar o cultura obsedata de greutate nu-si aminteste mereu ca sanatatea vine din interior. Asa se face ca vezi persoane foarte suple care nu mananca niciodata legume, iubesc fripturile si nu au mai facut sport de cand erau in clasa a opta. Poate chiar tu este una dintre ele.
Desi multe dintre noi suntem geloase pe prietenele noastre care nu trebuie sa-si numere caloriile si sa se abtina de la gogosi, doctorii ne spun ca nu ar trebui sa facem asta. Grasimea viscerala este cat se poate de reala si un fenomen foarte des intalnit, cu efecte uneori letale.
Un studiu din 2008 din Statele Unite arata ca aproape un sfert din americanii adulti cu greutate normala au probleme cu inima. Adultii mai in varsta cu un IMC normal (despre care se stie ca este o masuratoare imperfecta), dar niveluri mari de grasime corporala sunt supusi unui risc mai mare de boli cardiovasculare si moarte prematura decat se credea anterior.
Cand consumam o dieta bogata in zahar si alimente procesate, ajungem la depozite de grasime viscerala, ceea ce duce la tot felul de factori de risc asociati supraponderabilitatii.
Un om poate deci sa nu fie gras, dar poate avea organele captusite cu grasime viscerala ale carei origini, spun cercetarile recente, sunt genetic diferite de ale grasimii subcutanate. Ceea ce poate duce la declansarea sindromului metabolic ce te supune riscului bolilor de inima, diabet sau atac cerebral.
Greutatea este doar unul dintre indiciile pe care medicii le au in vedere pentru a identifica o stare proasta de sanatate. Ceea ce vedem este doar varful aisbergului si cantarul din baie nu este o oglinda a sanatatii.
Studiile recente privind schimbarile la nivelul stilului de viata arata cat de tare poate influenta acesta bolile cronice. Un studiu din 2013 a descoperit ca persoanele cu risc ridicat de a face diabet de tip 2 pot evita boala mancand mai sanatos, facand sport, controland nivelul de stres si renuntand la fumat.
Un alt element important este examenul anual cand medicul poate sa vada cum stai cu colesterolul si tensiunea si, daca ceva nu pare in regula, cu proteinele C reactive (CRP), indicatori ai inflamatiei.
 
Sursa: time.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diabet de tip 2

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0