Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exercitii usoare pe care le poti face la birou pentru a-ti detensiona musculatura

de Camelia Diaconu la 2018-04-17
Exercitii usoare pe care le poti face la birou pentru a-ti detensiona musculatura
Munca de birou presupune mult ore state jos, pe scaun si nu intotdeauna in cele mai confortabile pozitii. Tocmai din aceasta cauza, de multe ori avem tot corpul obosit, ne dor muschii, simtim o durere acuta in spate si ne pierdem mobilitatea. Recomandarea specialistilor a fost intotdeauna miscare si, chiar si la birou, o data la 30 de minute este recomandat sa te ridici de pe scaun si sa faci cativa pasi. Multi dintre noi nu tinem intotdeauna cont de aceste sfaturi si, in timp, ne trezim cu afectiuni, care se agraveaza la nivelul oaselor si articulatiilor.


Pentru a preveni eventualele neplaceri, iti prezentam o serie de exerecitii pe care le poti face atat la birou, cat si dupa ce pleci, pentru a-ti detensiona musculatura. 
 
Fa genuflexiuni. Sunt cea mai simpla solutie, care te poate ajuta sa reduci rigiditatea articulatiilor. Nu este nevoie sa faci serii intregi, ci doar cateva pentru a te misca. Pentru a face cele mai corecte genuflexiuni, trebuie sa stai cu picioarele departate si cu spatele perfect drept.
 
Misca-ti picioarele, chiar daca stai pe scaun. Pentru a-ti pune sangele in miscare in permanenta, chiar daca stai pe scaun, misca-ti picioarele dintr-o parte in alta, cat de mult poti si iti permite spatiul. Acest lucru te va ajuta sa iti stimulezi circulatia sanguina a membrelor inferioare.
 
Stretching. Dupa ce ai stat aproximativ 8 ore pe scaun, corpul tau nu se mai poate mobiliza atat de repede si usor asa ca ajuta-l sa isi revina. Fa exercitii de streatching in fiecare seara cand ajungi acasa pentru aproximativ 30 de minute. Poti incerca si yoga ori pilates, in functie de preferinte. 
 
Mergi pe jos in fiecare seara. Renunta sa mai mergi spre casa cu autobuzul ori metroul si alege sa mergi cel putin 15 minute pe jos, daca poti 30 de minute, atunci este ideal. Mersul pe jos iti intinde oasele, musculatura, articulatiile si te ajuta sa iti detensionezi muschii. 
 
Iesi la alergat. Daca nu ai suficient timp la dispozitie pentru a merge la o sala de sport, atunci iesi sa alergi prin apropierea casei tale. Incearca sa iti impui cateva ture de alergat, poti incepe cu cate doua pe seara, a cate 5 minute fiecare. Ulterior, dupa ce conditia ta fizica se imbunatateste, mareste si timpul de alergare.
 
Fa exercitii acasa cu ajutorul programelor de pe internet. Ne aflam in secolul vitezei, iar internetul ne ofera cele mai bune solutii pentru orice domeniu. Si in cazul sportului, exista pe internet o multime de programe care te pot ajuta sa faci miscare, de la 7 pana la 30 de minute pe zi. Exercitiile sunt bine gandite si complexe, pentru a acoperi toti muschii. 
 
Cu siguranta te vei simti mult mai bine dupa aceste exercitii si iti vei dori sa progresezi in fiecare zi, iar statul pe scaun la birou, nu va mai parea la fel de greu si obositor. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

    Cele mai citite articole

    Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
    O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
    In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
    Slabeste rapid si scapa de toxine!
     
    Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
     
    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!
     
    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0