Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Exploreaza-ti zona de confort

Exploreaza-ti zona de confort
In timpul vietii vei traversa nenumarate si diferite perioade. La inceputul fiecarei noi perioade pornesti  pe un drum nou. Unele dintre aceste drumuri sunt clar semnalizate si nu vei avea ezitari in a face urmatorul pas. Dar cateodata ne este frica sa mergem mai departe. Ne dorim un fel de garantie inainte de a risca orice fel de schimbare. Sau ignoram semnele si alegem sa ramanem acolo unde suntem. Chiar daca stim ca este timpul sa facem o schimbare, de cele mai multe ori ne impotmolim la fiecare rascruce si gasim dificila luarea unei decizii. Alegerea drumului pe care vom porni poate fi o provocare. Iar alegerea poate parea infricosatoare, chiar coplesitoare si adesea necesita curaj si credinta. Asadar, cum iti dai seama in ce directie trebuie sa mergi? Si chiar si atunci cand te-ai decis cum sa actionezi, cum trebuie sa faci primul pas?
Ce este  zona ta de confort? Ce este o zona de confort? Este starea de echilibru in care tinzi sa te stabilizezi. Este o combinatie de situatii si circum- stante cu care esti  familiarizat: tiparele tale de gandire, obiceiurile, rutina zilnica si oamenii cu care iti petreci timpul. |ti vei da seama ca zona ta de confort iti este incalcata atunci cand reactionezi puternic in fata unui lucru diferit pe care trebuie sa il faci sau cand esti confruntat cu o situatie cu care nu esti familiarizat.
 Este normal sa ne dorim sa mentinem o stare de confort si rutina in vietile noastre. Acest lucru ne da un sentiment de predictibilitate si de control asupra propriei vieti si sunt momente clare in vietile noastre cand retragerea in zona noastra de confort este cea mai buna miscare pe care o putem face. Dupa o zi lunga si solicitanta este atat de bine sa te ghemuiesti sub patura si sa urmaresti un film vechi si foarte drag tie. Problema este ca sfarsim prin a ne agata de zona noastra de confort atunci cand schimbarea este inevitabila sau necesara si ne opunem  noilor  oportunitati  care  se  prefigureaza  pentru  noi. Cand facem acest lucru ne sabotam posibilitatea de a avea o viata mai plina sau mai fericita. Si nu simtim pasiunea pe care dorim sa o simtim. Vietile noastre devin monotone. Intreaba-te cata energie cheltuiesti incercand sa ramai in propria zona de confort si sa te protejezi de schimbari. Poate fi mai mult decat realizezi, deoarece adesea efortul nostru de a mentine starea de fapt este inconstient. De exemplu, poti fi sincer in legatura cu dorinta ta de a-ti atinge potentialul, doar daca aceas- ta nu implica schimbari importante. Poate ca ai incheiat un pact tacit cu tine insuti care suna in urmatorul fel: „Sunt hotarat sa devin persoana care pot sa fiu atata timp cat acest lucru nu implica o analiza a relatiei mele, o schimbare a tabieturilor per- sonale, reevaluarea situatiei de la locul de munca etc.“  Te-ai gandit oare daca dezvoltarea ta depinde de pastrarea aceluiasi stil de viata? Pentru a merge inainte trebuie sa pasesti dincolo de limitele zonei tale de confort si de ceea ce iti este cunoscut. Dar inainte de a face acest lucru ti-ar fi de ajutor sa iti analizezi viata pana in acest moment. Esti fericit cu alegerile pe care le-ai facut? Cat de aproape esti de realizarea visurilor tale? Ai renuntat la a-ti implini visurile sau inca mai incerci sa faci acest lucru? Analiza vietii tale iti poate arata ce nu merge bine si te poate ajuta sa vezi ce ti-ar placea sa faci in continuare. Dar cel mai  important  este  ca ai  oportunitatea de a te gandi mai creativ la cum sa iti traiesti viata mai din plin, sa-ti gasesti scopul vietii si sa dai frau liber pasiunilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0