Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fa-i sa-si stranga jucariile fara stres

Fa-i sa-si stranga jucariile fara stres
Va vin prietenii in vizita intr-o ora, copilul si-a imprastiat toate jucariile in sufragerie si desi il rogi sa le duca in camera lui, te ignora? Sau spune ca le duce, dar continua sa se joace? Iata cateva trucuri ca sa il faci sa te asculte, fara tipete sau frustrari...


Copiii pot fi ajutati si invatati sa isi faca singuri curat in camera inca de la 18 luni, o perioada in care curiozitatea si dorinta de a le face pe plac parintilor ii pot transforma in copilasi foarte ordonati. La fel ca si adultii, copiii au propriile interese; prin urmare, le vine greu sa intrerupa o activitate care le face placere numai pentru ca unul din parinti le cere asta. Ca parinte, va trebui sa scoti tot ce e mai bun din tine si sa apelezi la toate resursele de calm si rabdare. Poti incerca urmatoarele variante pentru a-l face sa coopereze:
* vorbeste-i frumos, cu ''te rog''; daca tu ii ceri asta copilului atunci cand vrea ceva, e normal sa se aplice si in cazul de fata.
* ai grija la tonul vocii. Incearca sa ii vorbesti copilului pe un ton prietenos si pozitiv, pe o voce calda.
* nu tipa. Cu cat vorbesti mai tare, cu atat mai mult copilul se va indeparta de tine si atentia lui fata de cuvintele tale va scadea in intensitate.
* lasa-i timp suficient sa actioneze. Nu te poti astepta ca un copil sa elibereze o camera plina de jucarii in 5 minute. Ai grija sa ii lasi timp sa termine joaca pe care a inceput-o (sau cel putin inca 5 minute), pentru ca apoi de abia sa se poata apuca de curatenie. Daca este mic si sarcina asta e prea grea sa o termine de unul singur, ajuta-l.
* transforma totul intr-o joaca. Poate fi dificil, insa e cea mai rapida metoda. Si functioneaza! In loc sa transformi totul intr-o corvoada, incearca sa ii zici ceva de genul ''Crezi ca poti sa te misti rapid precum un super-erou si sa duci jucariile in camera ta pana vine X in vizita?'' sau ''Ma intreb, oare cate jucarii intra in cutia asta?''
* ofera-i copilului un motiv bun pentru a face curat. Nu uita ca lui ii place modul in care se joaca, deci nu are absolut nici un chef sa isi mute jucariile. Atrage-i atentia spre alte lucruri precum bucuria de a-i intalni pe musafiri, bunataturile pe care le va gusta, prietenii cu care se va juca, etc. pentru a-l face cooperant.
* fiecare jucarie trebuie sa aiba locul ei, altfel copilul nu va stii unde sa le puna; astfel, rapiditatea cu care va face ordine, depinde si te cat de ordonati sunt parintii.
* nu uita sa fii realista! Copii mici nu sunt foarte atenti si au nevoie de ajutorul parintilor. Scolarii si adolescentii pot indeplini aceasta sarcina, insa regulile de mai sus li se aplica si lor. Nu uita sa tipetele si cicaleala sunt ineficiente si frustrante atat pentru tine, cat si pentru copil.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copil

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curatenie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre curat

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cooperant

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0