Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factori de risc pentru astmul bronsic

de Viorica Ghinea la 2017-05-16
Factori de risc pentru astmul bronsic
Societatea Romana de Pneumologie estimeaza ca in Romania sunt intre 800.000-1.000.000 pacienti diagnosticati cu astm, adica aproximativ 6% din intreaga populatie. Conform unui Document al Societatii Europene de Pneumologie, la nivel european, numarul de persoane cu astm bronsic ajunge la 30.000.000, aproape 20% suferind de astm sever.


Conform celui mai recent studiu al Societatii Europene de Pneumologie (ERS), in fiecare saptamana, 1 din 5 pacienti cu astm sever sufera o criza atat de severa, incat nu poate solicita ajutor. Toate acestea pentru ca pacientii inca nu stiu ca pot duce o viata normala daca isi iau tratamentul si se feresc de factorii de risc.

Daca unii factori de risc nu pot fi controlati (cum ar fi sexul – femeile fac mai des astm decat barbatii – sau istoricul familial de alergii sau astm bronsic – frecvent, persoanele cu astm bronsic au rude care se confrunta cu aceeasi afectiune sau sunt alergice), exista un numar de factori de risc care pot fi controlat si care, deci, ar putea fi evitati astfel incat sa le imbunatateasca pacientilor calitatea vietii.

Iata care sunt cei mai importanti factori de risc care pot fi controlati:

• fumatul: aproximativ jumatate dintre cazurile noi de astm ani apar la fumatori;
• factorii de mediu: astmul ocupational poate aparea ca o reactie la anumiti alergeni de la locul de munca;
• praful: expunerea la praf este asociata cu un risc crescut de astm bronsic;

Este esential ca oamenii sa fie informati constant, astfel incat sa cunoasca riscurile la care se supun pe de o parte, si cum sa-si tina boala sub control pe de alta parte. Pentru cei care nu au fost inca diagnosticati, dar au simptome respiratorii sugestive pentru astm, sunt alergici ori au rude care au fost diagnosticate cu astm, campaniile de informare si educare pot face diferenta dintre o viata buna si una in suferinta.

In perioada 27-28 mai, in Parcul Tineretului din Bucuresti au loc testari gratuite pentru depistarea astmului (spirometrii).

„Am observat ca in ultimul timp vin tot mai multi oameni sa-si faca controale de rutina, unii stiu chiar si de spirometrii, iar asta nu poate decat sa ma bucure. Sunt incantata ca eforturile Societatii Romane de Pneumologie ii ajuta cu adevarat pe oameni, iar faptul ca anul acesta celebram zece ani de traditie confirma inca o data cat de eficiente sunt campaniile de informare pe de o parte si, pe de alta parte, cat de multa nevoie avem de ele.”, spune prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre astm bronsic

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alergii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0