Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric

Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric
Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric

Exista numeroase date in favoarea ideii ca dieta este un factor cheie in dezvoltarea unor cancere precum cele de colon, stomac, pancreas, san, ovar, uterin si de prostata. Cu privire la cancerul de stomac, prof. univ. dr. Mircea Beuran spune ca pacientii cu neoplazii abdominale se prezinta la medic in stadii avansate ale bolii, in care tumora este simptomatica si exista riscul de complicatii.


In primele stadii, cancerul gastric nu prezinta simptome asociate. Cele mai multe dintre simptome apar in momentul in care boala este deja intr-un stadiu avansat.

"Se estimeaza ca aproximativ 50% din imbolnavirile de cancer pot fi prevenite. Un studiu publicat in revista 'Lancet' in 2005 a identificat noua factori de risc, care pot fi modificati, responsabili de 35% din decesele prin cancer la nivel global: fumatul, consumul de alcool, consumul scazut de fructe si vegetale, obezitatea, inactivitatea, sexul neprotejat, poluarea aerului urban, utilizarea combustibililor fosili si injectiile contaminate din mediul spitalicesc", sustine Mircea Beuran.

Principalele semne si simptome:

- greturi, varsaturi;
- displazie (inflamatiue a mucoasei stomacului);
- ingalbenirea ochilor si a pielii (icter);
- scaderea apetitului;
- scadere in greutate;
- anemie;
- senzatie de balonare imediat dupa masa;
- dureri la nivelul stomacului sau pieptului (stern).

Important de stiut! Substantele din alimente au fost asociate cu urmatoarele tipuri de cancer:

- consumul crescut de grasimi: cancer de colon, prostata, endometru si colon;
- amine policiclice identificate in carnea prajita: cancer gastric, colorectal, pancreatic si mamar;
- consum in exces de carne rosie: cancer de san, endometru si colon;
- nitrati si nitriti: cancer de intestin.

Cancerul gastric se depisteaza in urma unor investigatii medicale. Metoda prin care se studiaza invazia celulelor canceroase se numeste stadializare.


Sursa: Agerpres


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer gastric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre factori de risc

Spune-ne opinia ta despre "Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric"



4 + 7 =

Cele mai citite articole

Aranjarea parului in sezonul estival se dovedeste de multe ori o adevarata provocare din cauza ...
Pietrele la rinichi sunt o problema de sanatate foarte frecventa. Acestea sunt formatiuni solide ...
Orice reprezentanta a sexului frumos s-a intrebat cel putin o data in viata ei ce se intampla cand ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Ceaiul de ghimbir cu lamaie este foarte bun pentru slabit.
Dupa ce ai vomat cred ca e bine sa mananci crackers paine prăjită si sa bei apa ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton