Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric

Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric
Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric

Exista numeroase date in favoarea ideii ca dieta este un factor cheie in dezvoltarea unor cancere precum cele de colon, stomac, pancreas, san, ovar, uterin si de prostata. Cu privire la cancerul de stomac, prof. univ. dr. Mircea Beuran spune ca pacientii cu neoplazii abdominale se prezinta la medic in stadii avansate ale bolii, in care tumora este simptomatica si exista riscul de complicatii.


In primele stadii, cancerul gastric nu prezinta simptome asociate. Cele mai multe dintre simptome apar in momentul in care boala este deja intr-un stadiu avansat.

"Se estimeaza ca aproximativ 50% din imbolnavirile de cancer pot fi prevenite. Un studiu publicat in revista 'Lancet' in 2005 a identificat noua factori de risc, care pot fi modificati, responsabili de 35% din decesele prin cancer la nivel global: fumatul, consumul de alcool, consumul scazut de fructe si vegetale, obezitatea, inactivitatea, sexul neprotejat, poluarea aerului urban, utilizarea combustibililor fosili si injectiile contaminate din mediul spitalicesc", sustine Mircea Beuran.

Principalele semne si simptome:

- greturi, varsaturi;
- displazie (inflamatiue a mucoasei stomacului);
- ingalbenirea ochilor si a pielii (icter);
- scaderea apetitului;
- scadere in greutate;
- anemie;
- senzatie de balonare imediat dupa masa;
- dureri la nivelul stomacului sau pieptului (stern).

Important de stiut! Substantele din alimente au fost asociate cu urmatoarele tipuri de cancer:

- consumul crescut de grasimi: cancer de colon, prostata, endometru si colon;
- amine policiclice identificate in carnea prajita: cancer gastric, colorectal, pancreatic si mamar;
- consum in exces de carne rosie: cancer de san, endometru si colon;
- nitrati si nitriti: cancer de intestin.

Cancerul gastric se depisteaza in urma unor investigatii medicale. Metoda prin care se studiaza invazia celulelor canceroase se numeste stadializare.


Sursa: Agerpres


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer gastric

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre factori de risc

Spune-ne opinia ta despre "Factori de risc si simptome pentru cancerul gastric"



4 + 6 =

Cele mai citite articole

Inaltarea Sfintei Cruci se cinsteste in fiecare an pe data de 14 septembrie. Cu aceasta ocazie ...
Instagramul face de multe ori concurenta podiumurilor de moda, avand in vedere ca in ultimii ani ...
Despre infectiile urinare este important de stiut ca apar atunci cand tractul urinar este invadat ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
APC este un entitate birocratica care trbuie desfintata pt ca nu are rol de preventie.Gargara pe ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton