Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!

Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!
de la 2014-07-28
Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!

Fattoush si Tabbouleh sunt doua dintre cele mai faimoase salate libaneze din lume. Le gasim sub denumiri asemanatoare si in bucutaria turca si nu numai, cu mici diferente de ingrediente folosite, condimente si mixuri de uleiuri.



Odata ce le gusti, garantat le vei adora. Sunt hranitoare, gustoase, sanatoase!
La baza, sunt retete extrem de asemanatoare, cu o aroma geniala, foarte sanatoase si destul de usor de preparat.
Nu sunt salate pe care sa le combinam cu fripturi sau alte garnituri. Se servesc ca un fel de mancare, ca atare.

Salata Fattoush:

Ingrediente:
o salata verde mica
o rosie
un castravete
o ceapa rosie mica
trei lipii libaneze deja coapte
sucul de la jumatate de lamaie
oregano si chimen
sare si piper
1 ardei gras
4-5 linguri de ulei

Toate legumele se toaca si se amesteca cu sucul de lamaie si uleiul de masline.

Lipiile libaneze se taie cu foarfeca in patratele micute. Se lasa la cuptor, in tava, sa se rumeneasca doar putin. Se adauga peste salata deja preparata, se adauga piper si sare si se serveste imediat!

Salata Tabbouleh:

Ingrediente:
2 rosii mici
2 castraveti mici
1 ceapa rosie mica
2 legaturi de patrunjel proaspat
rozmarin si nucsoara macinata
o mana de bulgur sau o mana de naut fiert
sare si piper
boia de ardei
4-5 linguri de ulei de masline.

Toate legumele se toaca si se amesteca impreuna cu toate condimentele, uleiul si bulgurul deja fiert sau nautul fiert.

Cand am in casa bulgur, il pun la inmuiat in apa fierbinte. O mana de bulgur se umfla si se transforma in cantitate suficienta pentru o salata tabbouleh pentru 2 persoane. Daca vreau sa adaug un gust mai puternic salatei, voi folosi naut. Acesta se lasa la inmuiat in apa rece de cu seara. Apoi se fierbe timp de 2-3 ore pe foc mediu.


Bulgurul este un soi de grau spart in bucati. Se gaseste in orice magazin halal si este extrem de sanatos si ieftin. Puteti folosi bulgur marunt, pentru orez, bulgur mediu pentru sarmale, bulgur mare pentru chiftele. Graul se sparge in dimensiuni mai mici sau mai mari si devine materie prima extrem de buna pentru orice doriti sa gatiti, ca inlocuitor pentru orez.

Nautul se gaseste ambalat sau vrac in orice magazin halal.


sursa foto: www.kalynskitchen.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!"



2 + 5 =

Cele mai citite articole

Multe persoane se plang in anotimpul rece de dureri de articulatii. Te dor genunchii sau ...
Pentru a ne feri de afectiunile de sezon, pe langa alimentatia sanatoasa este important si modul in ...
Gentile colorate sau bijuteriile elegante constituie accesoriul potrivit pentru orice tinuta, dar ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Par a fi interesante , o sa le folosesc numai de cat sper sa-mi fie de folos
trebuie sa aveti un umidificator si o scapare ar fi pastilele trachisan. Ii multumesc din suflet ...
"Magnetii de frigider" , magnetii publicitari sunt realizati din folie cauciucata ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton