Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!

Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!
de la 2014-07-28
Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!

Fattoush si Tabbouleh sunt doua dintre cele mai faimoase salate libaneze din lume. Le gasim sub denumiri asemanatoare si in bucutaria turca si nu numai, cu mici diferente de ingrediente folosite, condimente si mixuri de uleiuri.



Odata ce le gusti, garantat le vei adora. Sunt hranitoare, gustoase, sanatoase!
La baza, sunt retete extrem de asemanatoare, cu o aroma geniala, foarte sanatoase si destul de usor de preparat.
Nu sunt salate pe care sa le combinam cu fripturi sau alte garnituri. Se servesc ca un fel de mancare, ca atare.

Salata Fattoush:

Ingrediente:
o salata verde mica
o rosie
un castravete
o ceapa rosie mica
trei lipii libaneze deja coapte
sucul de la jumatate de lamaie
oregano si chimen
sare si piper
1 ardei gras
4-5 linguri de ulei

Toate legumele se toaca si se amesteca cu sucul de lamaie si uleiul de masline.

Lipiile libaneze se taie cu foarfeca in patratele micute. Se lasa la cuptor, in tava, sa se rumeneasca doar putin. Se adauga peste salata deja preparata, se adauga piper si sare si se serveste imediat!

Salata Tabbouleh:

Ingrediente:
2 rosii mici
2 castraveti mici
1 ceapa rosie mica
2 legaturi de patrunjel proaspat
rozmarin si nucsoara macinata
o mana de bulgur sau o mana de naut fiert
sare si piper
boia de ardei
4-5 linguri de ulei de masline.

Toate legumele se toaca si se amesteca impreuna cu toate condimentele, uleiul si bulgurul deja fiert sau nautul fiert.

Cand am in casa bulgur, il pun la inmuiat in apa fierbinte. O mana de bulgur se umfla si se transforma in cantitate suficienta pentru o salata tabbouleh pentru 2 persoane. Daca vreau sa adaug un gust mai puternic salatei, voi folosi naut. Acesta se lasa la inmuiat in apa rece de cu seara. Apoi se fierbe timp de 2-3 ore pe foc mediu.


Bulgurul este un soi de grau spart in bucati. Se gaseste in orice magazin halal si este extrem de sanatos si ieftin. Puteti folosi bulgur marunt, pentru orez, bulgur mediu pentru sarmale, bulgur mare pentru chiftele. Graul se sparge in dimensiuni mai mici sau mai mari si devine materie prima extrem de buna pentru orice doriti sa gatiti, ca inlocuitor pentru orez.

Nautul se gaseste ambalat sau vrac in orice magazin halal.


sursa foto: www.kalynskitchen.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Fattoush si Tabbouleh, 2 salate libaneze de care te vei indragosti!"



6 + 9 =

Cele mai citite articole

Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...
“Somnul de frumusete” nu este o simpla sintagma, ci reprezinta o realitate. Pe perioada somnului, ...
Nimic nu se compara in lume cu responsabilitatea pe care o are un parinte fata de copilul lui. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le ...
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton