Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fecundarea in vitro, asociata cu un risc crescut de nastere a unor bebelusi morti

Fecundarea in vitro, asociata cu un risc crescut de nastere a unor bebelusi morti
Femeile care recurg la fecundarea in vitro (FIV) sunt de patru ori mai expuse in fata riscului de a nastere unor bebelusi morti, comparativ cu femeile care sufera un avort spontan sau care au recurs la alte tratamente impotriva infertilitatii.


Autorii danezi ai acestui studiu, publicat, miercuri, in revista editata de European Society of Human Reproduction and Embryology (ESHRE), au subliniat faptul ca riscul real de a da nastere unui bebelus mort ramane totusi destul de mic in randul cuplurilor care au apelat la FIV.

O echipa de cercetatori coordonata de Kirsten Wisborg, de la Universitatea din Aarhus (Danemarca), a analizat datele provenind de la 20.166 de bebelusi (nasteri simple dupa o prima sarcina) nascuti intre anii 1989 si 2006.

Aproximativ 82% dintre ei au fost conceputi intr-un interval de 12 luni, cuplurile fiind considerate fertile in acea perioada, iar 10% dintre acesti bebelusi au fost conceputi dupa mai mult un an de incercari, corespunzand definitiei "subfertilitatii".

Pentru 4% dintre ei, parintii au recurs la FIV sau la FIV cu injectarea unui singur spermatozoid in ovocit (ICSI). Pentru restul de 4% dintre bebelusi, parintii lor au apelat la un alt tip de tratament de fertilitate, precum stimularea ovariana sau chirurgie.

Riscul ca un bebelus sa se nasca mort a fost de 16,2 la mie dupa FIV/ICSI, de 2,3 la mie dupa un alt tratament impotriva infertilitatii si de 3,7 la mie, respectiv 5,4 la mie pentru cuplurile fertile si subfertile.

Dupa luarea in considerare a celorlalti factori, precum varsta mamei si consumul de tutun, alcool si cafea, Kirsten Wisborg a ajuns la concluzia ca riscul de a da nastere unui bebelus mort in cazul femeilor care au apelat la tehnicile FIV si ICSI este de patru ori mai mare.

Aceste rezultate au fost insa contestate de cercetatorii suedezi, care au relevat faptul ca nu au descoperit o legatura intre FIV si riscul de nastere a unor bebelusi morti, in urma unui studiu efectuat pe un esantion de 31.850 de bebelusi nascuti in Suedia.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bebelus

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre risc

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nastere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mort

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0