Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Femeile sunt mai sensibile la durere decat barbatii

Femeile sunt mai sensibile la durere decat barbatii
Femeile au fost etichetate de cand lumea ca fiind mai putin rezistente decat barbatii, ca dau imediat drumul la lacrimi, insa acum se stie si de ce. Se pare ca femeile sunt mai sensibile la durere decat barbatii, resimtind stimulii care provoaca durerea mai intens.


Concluziile studiului pornesc de la faptul ca in cazul unor boli precum diabetul, artrita sau anumite infectii respiratorii, femeile au resimtit un nivel mai ridicat al durerii decat barbatii. Acest studiu este unul dintre cele mai ample in ceea ce priveste diferentele de sex ale perceptiei durerii.

Tinand cont ca toleranta de la durere este o caracteristica proprie fiecarui individ, oamenii de stiinta nu pot fi siguri daca intr-adevar femeile sunt mai sensibile decat barbatii. O serie de factori, printre care si dispozitia unei persoane, sau consumul de medicamente analgezice, influenteaza de asemenea intensitatea tolerata a durerii.

"Cred ca este important sa recunoastem ca exista o diferenta in felul in care durerea este perceptuta de barbati si de femei, si trebuie sa exploram mai departe acest domeniu", a declarat Linda Liu de la Universitatea Stanford, membra a echipei ce a realizat acest studiu. In continuare membrii echipei vor incerca sa afle daca aceleasi diferente de gen in perceptia durerii inregistrate la oameni sunt prezente si la animale.

Noul studiu a fost realizat pornind de la informatiile oferite de 11.000 de pacienti suferind de diferite maladii, care au acceptat sa-si noteze nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimteau pe o scara de la 1 la 10, in care 10 reprezinta o durere insuportabila. Indifierent de maladia cu care erau diagnosticate, femeile au raportat intensitati ale durerii cu aproximativ 20% mai ridicate decat cele raportate de barbati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre femei

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre barbati

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durerii

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0