Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fereste-te sa testezi cosmetice in magazine! Te vei umple de microbi

Fereste-te sa testezi cosmetice in magazine! Te vei umple de microbi
Da, stiu, tuturor ne place sa mergem intr-un magazin de cosmetice si sa incercam un ruj, un blush, un fond de ten. Asa, doar pentru a vedea daca ni se potriveste sau pentru a ne improspata imaginea dupa o zi lunga si calduroasa la birou. Dar, gata!


Trebuie sa stiti, odata pentru totdeauna, ca testerele sunt pline de bacterii, mucegai si chiar materii fecale, scrie Daily Mail. S-a facut un test undercover in legatura cu siguranta acestor testere folosite de zeci sau mii de oameni, produse inlocuite de administratorii de magazin la nevoie sau o data pe an.
O echipa de la postul de televiziune american ABC a dat o tura prin mai multe magazine pentru a aduna probe care au fost apoi cercetate de departamentul de microbiologie al Universitatii New York. Rezultatele au scos in evidenta germenii pe care oamenii ii imprastie atunci cand folosesc acelasi fard de ochi, aceiasi sticluta de fond de ten sau acelasi ruj.
La fel ca manerele carucioarelor de la supermarket, ca manerele usilor de la toaletele publice, barele scarilor si tastaturilor, majoritatea mostrelor disponibile in magazine sunt surse generoase de bacterii si mucegai. Una din cinci mostre (cu alte cuvinte, 20%) prezinta un numar crescut de mucegai si chiar materii fecale.
Unele testere s-au dovedit a include lanturi de bacterii care, conform Philip Tierno, director al catedrei de macrobiologie al Universitatii NY, ne pot imbolnavi. 'Daca aveti vreo taietura, mai bine nu testati un produs cosmetic folosit si de alte persoane', a spus el.
Editorul sef al revistei Allure, Linda Wells, a adaugat: 'Pentru mine, testerele de machiaj sunt ca vasele Petri [recipiente de laborator folosite pentru studiul culturilor de bacterii, n.r.]: nu vreau sa ma apropii de vreunul. Exista alternativa'.
Periile si fondul de ten sunt cele mai periculoase produse, expertii sugerand testarea acestora pe gat, si nu pe fata. In ceea ce priveste rujul, recomandarea este ca acesta sa fie testat pe varful degetelor, desi, daca ne gandim de cate ori ducem mana la gura, poate nici asta nu e asa de indicat. Fardul de ochi si eyeliner-ul (care impart locul intai la periculozitate cu fondul de ten) pot fi testate cu un aplicator de unica folosinta pe spatele mainii. 
Daca o persoana purtatoare a unui virus herpetic sau e-coli  “infecteaza” testerul, atunci persoanele sanatoase risca sa se infecteze si ele la randul lor. Rujul si luciul de buze pot fi purtatoare de virusul herpetic, cremele, fardurile si pudra pot fi purtatoare de virusul Escherichia coli (E coli), iar conjunctivita poate fi transmisa cu un rimel sau creion dermatograf.
O alta concluzie interesanta este aceea ca nu exista diferente intre produsele din magazinele mari, cele selecte sau obisnuite. Toate testerele sunt nediscriminatoriu periculoase.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre machiaj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ruj

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre microbi

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0