Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fidelitatea? Da-o uitarii! Sau... nu?

Fidelitatea? Da-o uitarii! Sau... nu?
S-a discutat mult despre iubire, relatii, casatorie si despre legatura dintre ele. Casatoria nu mai este vazuta ca o incununare a iubirii, ci mai mult ca o obligatie de a fi in randul lumii, fortat de parinti sau de gura satului. De fapt, oamenii care aleg sa isi uneasca destinele prin casatorie sunt in scadere si, oricum, mult mai putini decat ceilalti. Asadar... fidelitatea? da-o uitarii!... sau nu? Ia sa vedem...


Odata cu casatoria vine si problema monogamiei. De fapt, monogamia este regula care trebuie respectata in cele mai multe relatii. Dar este ea oare necesara? Multi spun ca monogamia este o greseala, ca omul nu este construit in asa fel incat sa fie monogam si ca monogamii sunt de fapt niste mincinosi. Dar chiar asa sa fie? Sau e vorba despre poligami ascunsi in spatele unei relatii confortabile si presupun monogame?

Intrebarea mea este... daca nu simti ca poti fi monogam, de ce te mai chinui? De ce sa intri intr-o relatie care nu iti ofera ceea ce iti doresti? De ce sa ajungi sa minti si sa inseli in spatele unei relatii de fatada? Unde iti e curajul de a trai viata pe care o doresti?

Daca esti o persoana foarte activa din punct de vedere sexual, alege-ti un partener pe masura, cu care poligamia sa nu fie un subiect tabu. Daca ganditi la fel, sunt multe posibilitati de a va indeplini dorintele. Puteti hotara de comun acord sa intrati intr-un club de swingers sau sa aveti relatii sexuale si cu alte persoane. Desigur, se stie ca regula de baza pentru asta este increderea. Multe cupluri care se iubesc si sunt chiar casatorite, adopta acest stil de viata si sunt cat se poate de fericite. In acest caz nu vei putea spune ca in titlu: ''Fidelitatea? Da-o uitarii!'' pentru ca partenerii se iubesc si fac o distictie clara intre acest sentiment si actul sexual.

Pe de alta parte, daca stii ca persoana pe care o doresti ca partener nu impartaseste aceleasi idei cu tine, de ce sa te mai chinui? Evident, daca va fi mai mult decat o aventura de o noapte si veti merge mai departe, in timp ce ti se impune monogamia sau fidelitatea, tu te vei indeparta din ce in ce mai mult. Pentru a scapa de certuri si istericale sau daca nu ai curaj suficient sa spui ce gandesti, vei ajunge sa minti si sa inseli. Gelozia in sine nu e o crima si, intr-o anumita doza, e sanatoasa. Daca simti sa relatia nu iti mai ofera ce iti trebuie, cel mai corect este sa vorbesti cu partenerul. Nimic nu doare mai mult decat minciuna si sentimentul ca ti-a fost inselata increderea.

Da, exista oameni monogami. Oameni care dupa ce au intalnit persoana potrivita (orice ar insemna aceasta potrivire) simt ca au gasit ceea ce cautau si nu mai au nevoie de altceva. Pentru 5 ani, 10 sau 50, sunt fericiti numai ei, impreuna. Pentru ei fidelitatea nu este niciodata impusa; vine de la sine sau se insinueaza singura in relatie. Sunt oameni care au inteles ca daca iubesti pe cineva, vrei ca acel cineva sa fie fericit, indiferent daca fericirea lui este cu tine sau altundeva - iar acest mod de gandire aduce un imens sentiment de libertate in relatie... Probabil, tocmai cheia fericirii.

Asadar, la dilema: "Fidelitatea? Da-o uitarii! Sau... nu?", alege ce ti se potriveste. Alege ceea ce simti si nu minti. Alege sinceritatea - cu tine insati si cu ceilalti. Ai curajul sa iti traiesti viata pe care o doresti; este viata ta, nu a parintilor, prietenilor sau vecinilor tai. Numai asa vei cunoaste fericirea adevarata.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fidelitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre casatorie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre relatii

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0