Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fractii, tabla inmultirii si fizica la clasa a II-a: cum arata noua programa de invatamant

de Ana-Maria Tudor la 2014-08-05
Fractii, tabla inmultirii si fizica la clasa a II-a: cum arata noua programa de invatamant
Programa de invatamant se schimba complet in anul scolar 2014-2015, iar cei mai afectati de modificarile aduse de reprezentantii din Educatie sunt elevii din clasele I-IV.


UPDATE: IMPORTANT! Semneaza Petitia impotriva introducerii fractiilor, notiunilor de fizica, stiintele naturii si biologie la clasa a II-a, incepand cu anul scolar 2014-2015!

In timp ce cadrele didactice se plang ca cei mici au tot mai mult de invatat de la un an la altul si ca abia pot face fata materiei stufoase, Ministerul Educatiei a decis ca tabla inmultirii si fractiile trebuie invatate inca din clasa a II-a.

Asadar, incepand cu anul scolar 2014-2015, din programa de invatamant a elevilor de clasa a II-a vor face parte fractiile, tabla inmultirii, stiintele naturii si notiuni de fizica.

Noile manuale scolare, in format print dar si digital, pentru elevii de clasa I si clasa a II-a, vor fi realizate dupa noua programa de invatamant, impusa de Ministerul Educatiei si vor ajunge in toamna pe bancile elevilor.

Elevii de clasa a II-a vor fi asadar cobaii sistemului de invatamant in anul scolar urmator.

Acestia vor fi nevoiti sa invete elemente de fizica, precum forta, miscarea, undele si vibratiile, magnetismul si circuitul electric, pe care colegii lor mai mari le invatau abia la gimnaziu. Materia a primit insa o denumirea noua 0 matematica si stiintele naturii.

O alta surpriza pe care oficialii din invatamant o pregatesc pentru elevii de clasa a II-a se refera la introducerea in programa scolara a notiunilor de geografie, fizica, biologie, nutritie si vor invata cum sa previna bolile provocate de germeni.

Asadar, micutii care se pregatesc sa treaca in aceasta toamna in clasa a II-a, vor deprinde cunostinte legate de desert, Polul Nord si Polul Sud.

Modificarea programei scolare pentru anul 2014-2015 presupune un efort in plus si pentru invatatori, care trebuie sa urmeze cursuri de specializare, pentru a invata cum sa predea copiilor de clasa a II-a elemente de fizica, matematica si biologie simultan.

Propunerea modificarii programei scolare a fost lansata in aprilie din 2013, cand liderii de sindicat din invatamant au prezentat Ministerului Educatiei o lista de observatii, care nu au fost luate in considerare pana in prezent.

Parerea parintilor, dar si declaratii ale cadrelor didactice gasiti pe Portal Invatamant.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 2.6 din 5 - 5 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre men

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ministerul educatiei

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0